Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prodaja

WAZ izlazi iz srbijanskoga medijskog prostora

'waz_nnn_unu_191110'
''
13.02.2012.
u 10:03

Medijska grupa WAZ u Srbiji ima 50 posto u novinama Politika, 55 posto u novosadskom Dnevniku, a koliki je udio vlasništva u Večernjim novostima razlikuje se ovisno dolaze li podaci iz njemačkih i srbijanskih izvora

BEOGRAD – Njemačka medijska grupa WAZ, Westdeutsche Allgemeine Zeitungsverlag GmbH, vodi razgovore s raznim zainteresiranim stranama o prodaji svojih vlasničkih udjela u tiskanim medijima u Srbiji – izjavio je Paul Binder, glasnogovornik WAZ-a, doznaje beogradski dnevnik Danas.

– Naša odluka da napustimo srbijansko tržište konačna je i u našoj strategiji nema promjena – rekao je Danasu i potvrdio da je doskorašnji generalni direktor WAZ-a Bodo Hombach, koji je napustio taj položaj krajem prošlog mjeseca. Medijska grupa WAZ u Srbiji ima 50 posto u novinama Politika, 55 posto u novosadskom Dnevniku, a koliki je udio vlasništva u Večernjim novostima razlikuje se ovisno dolaze li podaci iz njemačkih i srbijanskih izvora. Tanjug podsjeća da je WAZ do prošle godine bio i jedan od ključnih sudionika u distribuciji i prodaji listova na srbijanskom tržištu, kao vlasnik Štampa sistema, ali je u svibnju prošle prodao taj lanac kioska srbijanskom proizvođaču hrane Centroproizvod.

Početkom ove godine WAZ je prodao tri svoja lista u Makedoniji, a 2010., kada je Hombach prvi put najavio da će se njemačka grupacija povući iz poslova na Balkanu, prodani su i neki od većih listova koje je WAZ posjedovao u Rumunjskoj i Bugarskoj.

Ključne riječi

Komentara 3

OB
-obrisani-
15:21 13.02.2012.

Opet moram zaključiti da su \"komšije\" u nekim stvarima ipak pametniji od nas. Taj WAZ, koji ima 50% udjela u EPH je goebellsevo \"čedo\". Kome se da, nek \"progugla\" malo, sve će mu biti jasno. Nadam se da će i nas napustiti.

NE
nepotrebni
16:07 13.02.2012.

Britansko čedo posijano nakon 2.svj. rata. Britanci su upravljali s dozvolama izdavanja novina nakon rata u Njemačkoj. Nisu te veze izblijedile. Još kad znamo da naši novinari iz tih medijskih kuća razmjenjuju informacije s MI6...

OB
-obrisani-
19:21 13.02.2012.

bravo srbi, istjerajte peraće mozgova i dezinformatore

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije