Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Optimizam

Wall Street: Dow Jones najviši u posljednje četiri godine

burza, NY
Pixell
02.05.2012.
u 08:20

Tehnološki indeks Nasdaq kao i Standard & Poor's 500 također su zabilježili rast prvog dana trgovanja u svibnju

Jučerašnje trgovanje na Wall Streetu završilo je ostvarenjem najviše razine Dow Jones indeksa u posljednje četiri godine. Prema podacima s Wall Streeta, Dow Jones je narastao za 66 bodova završivši na kraju dana na 13.279 bodova što je najviše od 28. prosinaca 2007. godine.

Analitičari ovakav razvoj događaja pripisuju rezultatima proizvodne industrije SAD-a koji su bolji od očekivanih.

Prema podacima ISM-a  (The Institute for Supply Management), indeks proizvodne aktivnosti porastao je na 54,8 sa 53,4 koliki je bio u ožujku.

Tehnološki indeks Nasdaq kao i Standard & Poor's 500 također su zabilježili rast prvog dana trgovanja u svibnju.

Ključne riječi

Komentara 7

K1
k1milica
22:14 02.05.2012.

lijepo ali bogatstvo ne stvaraju malverzacije (osim lopovima naravno)

NI
Nini istrijan
07:08 03.05.2012.

Ma nista im ne pomaze.Dolar je pred kolapsom i nije pitanje dali ce nego kada ce. Sve vise zemalja u svijetu pravi ugovore u eurima i najvjerojatnije ce doci do smjene obracunskih valuta a kakve ce to posljedice imati tek ce se vidjeti.

TO
Toni50
19:13 02.05.2012.

Wall Street: Dow Jones najviši u posljednje četiri godine.. koju korist ima mali Hrvat Kinez ili mali Francuz ? Zna se nula koma ništa bio u govnima ili na vrhu sve isto sranje i bezvezno blebetanje ! Osim špekulanata koji zarade miline milijarde na pošten-legalan način a ne kao Sanader .. Sjedi i gledi svi pametni kradu i nose mu sve ukradeno da bi on poslje suđenja odsjedio njihovu privrženost i poštenu odbranu šutnjom; poslje ogovaranja direktnog optuživanja Sanadera pod režijom uskoka !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije