Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Modernizacija

Vupik od tvrtke slučaja želi postati lider u poljoprivrednoj proizvodnji

vupik
VL
15.06.2010.
u 18:50

U prvoj godini od preuzimanja u Vupik će biti uloženo više od 300 milijuna kuna.

U vukovarski Vupik, tvrtku koju je početkom godine preuzeo Agrokor, u kratkom razdoblju bit će uloženo oko 430 milijuna kuna kroz razne projekte i modernizaciju proizvodnje.

– Cilj nam je od Vupika ponovno stvoriti lidera i rekordera u poljoprivrednoj proizvodnji. Agrokorovim preuzimanjem Vupika zatekli smo zapuštenu tvrtku koja je bila u veoma lošem stanju. Svjesni smo da će biti potrebna velika ulaganja i vrijeme da Vupik ponovno postane ono što je nekada bio, ali isto tako i svih prednosti i potencijala koje Vupik ima – rekao je Kuterovac dodajući da će samo ove godine biti uloženo više od 300 milijuna kuna. Kaže da sredstva nisu problem nego prije svega razne dozvole i odobrenja, ali i da je cilj i uprave Vupika i Agrokora da se planirana ulaganja ostvare što prije.

Podizanje vinograda

U sklopu planiranih ulaganja u Vupiku bit će izgrađeno deset novih farmi od kojih šest svinjogojskih, dvije adaptirane za mliječnu proizvodnju te po jedna farmu za tov teladi i junadi. Najavljuju se i ulaganja u navodnjavanje, povrtlarsku proizvodnju, podizanje vinograda i kvalitete vina. Samo 50 milijuna kuna bit će uloženo u sustav na vukovarskom silosu, kod Luke Vukovar, koji će služiti za brzi istovar, utovar i pretovar roba iz brodova i u njih, a s čime će i Vupik, ali i Luka Vukovar, dodatno dobiti na značenju.

– Želimo što prije udvostručiti prihode tvrtke, a to možemo samo na način da podignemo postojeću i osiguramo novu proizvodnju. Vupik ima šanse da vrlo brzo postane lider u poljoprivrednoj proizvodnji u Hrvatskoj, a siguran sam da će već iduće godina ova vukovarska tvrtka pokazivati jednu sasvim drugačiju sliku - istaknuo je Kuterovac. Čelnicima Vupika trenutačno je jedan od većih problema prevelik broj zaposlenih koje je, prema stavkama ugovora o preuzimanju, Agrokor obvezan zadržati iduće tri godine.

Optimalno 500 zaposlenih

– Teško je u sadašnjim uvjetima govoriti o nekom idealnom broju zaposlenih, ali prema nekim našim planovima i projekcijama procjenjujemo da bi nekakav optimalan broj bio 500 zaposlenih. Svi moramo biti svjesni da profitabilan posao u poljoprivredi nije lako postići, ali i da ćemo kroz restrukturiranje i trud svih zaposlenih uspjeti realizirati naše planove na zadovoljstvo svih - zaključio je Kuterovac.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije