Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REAGIRAO GUVERNER HNB-A

Vujčić: Oglas RBA potpuno je neprimjeren, provest ćemo nadzor

Boris Vujčić na komemoraciji za Željka Rohatinskog, bivšeg guvernera Hrvatske narodne banke
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/4
20.01.2020.
u 14:02

"To sam vidio jutros i moram reći da sam izuzetno neugodno iznenađen", kazao je guverner

Oglas u kojem RBA banka od PR agencije traži i “uslugu” pritiska na Ustavni sud, kad su posrijedi sudski procesi vezani uz CHF, o čemu je prvi pisao Index, komentirao je i guverner HNB-a Boris Vujčić, na komemoraciji pokojnom guverneru Željku Rohatinskom. 

– To sam vidio jutros i moram reći da sam izuzetno neugodno iznenađen. U svakom ćemo slučaju provesti nadzor, provjeriti o čemu se radi i poduzeti potrebne mjere. Takav oglas koji je objavljen potpuno je neprimjeren – rekao je Vujčić. 

Na informaciju je oštro reagirala i Udruga Franak te pozvala na djelovanje DORH, uz napomenu da je utjecaj na pravosuđe po svim zakonima zabranjen. Franak problematizira mogućnost da je takvog utjecaja već bilo i traži da se to istraži. 

- Slobodni smo pozvati da svi koji su u mogućnosti i to žele zatvore račun u RBA. Odabirom bilo koje druge banke ništa bitno se neće promijeniti, jer sve su one u konačnici iste, ali biti dio te sramotne banke koja se još jednom ne boji djelovati nezakonito, pa ovaj put ide toliko daleko da planira i javno raspisuje natječaj u kojem je jedna od zadaća PR agencije utjecaj na hrvatske sudove jest – užas! - poručili su iz UF-a. 

U RBA tvrde da zadatak agencije zamišljen isključivo kao omogućavanje vidljivosti druge strane slučaja koja je u dosadašnjem javnom prostoru imala smanjeni doseg te traže isključivo rješenja koja sadrže legitimne postupke. 

 

VIDEO Emil Tedeschi o Ivici Todoriću

Ključne riječi

Komentara 29

VJ
vjerujemurobijakopala
14:31 20.01.2020.

kao da netko može pritisnuti i ucjeniti moralne gromade poput naših ustavnih sudaca

DU
Deleted user
14:42 20.01.2020.

Sve te ugovore treba proglasiti ništavim i ljudima vratiti njihov novac, To je bila čista prevara banaka.

NI
nikola1975
14:28 20.01.2020.

Šta se čude? Pa to je nastavak Adrovićeve politike. On je plaće višerangiranih zaposlenika isplaćivao djelomično u RH a djelomično u Austriji

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije