Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Fondovi

Vrijednost povećalo 77 od ukupno 95 fondova, u proteklom tjednu

Burza
Patrik Macek
15.05.2010.
u 11:04

Najveći dobitnik kod dioničkih fondova bio je fond Platinum Blue Chip kojem je vrijednost porasla 6,65 posto, a gubitnik FIMA Equity s padom 1,24 posto.

Iza nas je pozitivan tjedan u kojem je 77 fondova od trenutno aktivnih 95 zabilježilo porast vrijednosti udjela. Najveći dobitnik kod dioničkih fondova bio je fond Platinum Blue Chip kojem je vrijednost porasla 6,65 posto dok je na drugom mjestu Aureus US Equity s porastom 6,17 posto. Najveći pad kod dioničkih fondova zabilježio je fond FIMA Equity kojem je vrijednost pala 1,24 posto dok je na drugom mjestu negativne ljestvice Alternative A1 s padom 0,93 posto.

Najveći dobitnici kod mješovitih fondova bili su Aureus Balanced (+4,04 posto) i ST Aggressive (+3,18 posto) dok su najveći gubitnici u ovoj grupi fondova Erste Balanced s padom 0,27 posto te PBZ Global kojem je vrijednost smanjena 0,08 posto.

Najuspješniji obveznički fond je OTP euro obveznički koji je porastao 2,05 posto dok je kod novčanih fondova na vrhu Erste Money s porastom 0,10 posto.

NAPOMENA: Kod izračuna tjednih promjena fondova, u obzir su uzeti rezultati za razdoblje od 06.05. do 13.05. 2010.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije