Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tržišta kapitala

Vrijednost eura ponovno pala ispod 1,23 dolara

stock
Arhiva Vl-a
17.06.2010.
u 08:28

Na Wall Streetu su vodeći indeksi jučer ostali gotovo nepromijenjeni jer je oštar pad građevinskih radova i dozvola u svibnju ponovno otvorio pitanje brzine oporavka američkoga gospodarstva.

Pad građevinskog sektora u SAD-u i financijski problemi u Španjolskoj uzrokovali su jučer pad na Wall Streetu koji se jutros prelio i na azijske burze, gdje se također trgovalo vrlo oprezno.

Tokijski  Nikkei indeks oslabio je  0,6 posto, a cijene dionica u Singapuru, Novom Zelandu i Australiji pale su između 0,3 i 0,7 posto. Istodobno su burzovni indeksi u Hong Kongu, Šangaju, Indiji, Tajvanu i Južnoj Koreji lagano porasli, pa se MSCI indeks azijsko-pacifičkih dionica, bez japanskih, kretao na jučerašnjim razinama.

Na Wall Streetu su vodeći indeksi jučer ostali gotovo nepromijenjeni jer je oštar pad građevinskih radova i dozvola u svibnju ponovno otvorio pitanje brzine oporavka američkoga gospodarstva.

U središtu događaja ponovno se našla europska dužnička kriza jer je Europska unija poručila Španjolskoj da bi trebala dodatno smanjiti javnu potrošnju kako bi zadržala deficit pod kontrolom. Zbog toga se euro ponovno našao pod pritiskom. Jutros je tako tečaj eura ponovno pao ispod razine od 1,23 dolara, na 1,2275 dolara.

Nakon što je jučer dosegnula 77,67 dolara po barelu, jutros je cijena nafte pala na 77,02 dolara, što je uglavnom posljedica jačanja dolara prema euru.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije