Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poslovni forum

Vrdoljak ulagačima: Osobno ću raditi na micanju prepreka

Vrdoljak, Linić
Sanjin Strukić/Pixsell
21.03.2012.
u 20:00

Desetak britanskih tvrtki iz financijske branše, turizma i područja energetike došlo je u Zagreb kako bi čuli planove Vlade o ulaganjima

Drugu godinu zaredom veleposlanstvo Velike Britanije i britanska Agencija za ulaganja organiziraju poslovni forum, a podršku su im danas dala čak dva ministra iz Vlade, Slavko Linić koji se ulagačima obratio na engleskom i upoznao ih s reformama, te Ivan Vrdoljak, ministar graditeljstva, koji je rekao da su njegova vrata otvorena svakom ulagaču.

Hrvatska je mala zemlja pa Vlada treba znati za svaki projekt, a Vrdoljak je sa svoje strane obećao da će raditi na uklanjanju prepreka na koje nailaze investitori. S britanske je strane u Zagreb stiglo desetak tvrtki, mahom iz financijskih i investicijskih krugova te tvrtki zainteresiranih za velike infrastrukturne projekte. Četiri su im ministarstva predstavila svoje planove, te riječki gradonačelnik Vojko Obersnel.

Interes za ulaganja pokazali su HSBC, jedna od najvećih financijskih i bankarskih institucija, Emac Capital, mješoviti investicijski fond specijaliziran za rastuća tržišta, zatim predstavnici Mott Macdonalda, jedne od najvećih tvrtki u području inženjeringa i javno-privatnog partnerstva, CMC Global Limited, developer specijaliziran za turizam, koji u Hrvatskoj već radi na dva projekta, Bosanki kod Dubrovnika i The Gardens of Bijaka kod Milne, dok je IO Adria investicijski fond, s najpoznatijim projektom Dubrovnik - Vrtovi sunca.

 

Komentara 3

MA
margaritas
21:04 21.03.2012.

organizator susreta propali hoteljer goran strok zeli prodati postansku banku i croacija osiguranje

AM
amato
18:34 22.03.2012.

Vrdoljače ne radi se o balvanima,betonskim preprekama ili šljunku.

Avatar feudalac
feudalac
20:02 22.03.2012.

Vrdoljače, hoćeš li i nama hrvatskim građanima i ulagačima tako izaći u susret??? Naravno da ne!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije