Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Razgovarao s Rusima

Vrdoljak o Ini: Investitori su dobrodošli, ali svoj dio ne prodajemo

Ivan Vrdoljak
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
14.03.2014.
u 12:35

Ministar gospodarstva zadovoljan je velikim interesom svjetskih naftnih kompanija za istraživanja hrvatskog podmorja u potrazi za naftom i plinom

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak danas je novinarima potvrdio da je u srijedu razgovarao s predstavnicima ruskog energetskog diva Rosnjefta, a da će danas održati sastanak i s predstavnicima Gazpromnjefta, još jedne ogromne ruske naftne kompanije. Ministar Vrdoljak rekao je da s ruskim tvrtkama razgovara i o Ini i o eksploataciji Jadrana, ali nije želio otkriti detalje.

Ministar gospodarstva zadovoljan je velikim interesom svjetskih naftnih kompanija za istraživanja hrvatskog podmorja u potrazi za naftom i plinom ali, kaže, ne smije otkriti koliko je tvrtki (i koje točno) rezerviralo svoje termine za ulazak u “data-room” – ulazak u bazu podataka prikupljenih seizmičkim snimanjem našeg podmorja.

Ministar gospodarstva ponovio je kako su investitori u Inu dobrodošli, ali da Hrvatska ne prodaje svoj udio u Ini.

– Mi ne prodajemo svoj udio u Ini, svima kažemo da je adresa za kupnju dionica Budimpešta, a ne Zagreb. Ono što očekujemo od svih zainteresiranih jest da poštuju naš nacionalni strateški cilj – Ina mora biti regionalni lider u rafinerijskom biznisu, a velika ulaganja očekujemo i u istraživanje i razvoj. To ćemo reći svima zainteresiranima za eventualnu kupnju Ininih dionica od MOL-a – rekao je ministar Ivan Vrdoljak.

>> Milanović: Bilo bi lijepo da Amerikanci kupe Inu

Komentara 11

Avatar tajar
tajar
13:53 14.03.2014.

Linić i Dragičević su upropastili INU i sad Vrdoljaku preostaje samo da ispali "coup de grace"!

Avatar Carrera
Carrera
13:06 14.03.2014.

uz ovakvog nespsobnog ministra nije ni čudo što nam je gospodarstvo na koljenima

DU
Deleted user
14:31 14.03.2014.

Donatori su uvijek dobrodošli, loša sreća je što ih nema nigdje na vidiku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije