Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sukob interesa

Vodstvo Tesla banke opet pod povećalom

'SPECIJAL OBZOR  10.04.2013., Zagreb - Milorad Pupovac, saborski zastupnik. Photo: Patrik Macek/PIXSELL'
'Patrik Macek/PIXSELL'
24.06.2013.
u 23:13

Protiv vodstva banke nedavno je stigla anonimna prijava dioničara. Prošli tjedan održana je skupština banke i prigovora dioničara nije bilo

– Proces dokapitalizacije Tesla banke je u tijeku – potvrdio nam je Milorad Pupovac, predsjednik Nadzornog odbora banke, a kako nam je nedavno rekao Zvonimir Agičić, predsjednik uprave banke, riječ je o iznosu novog kapitala od 100 do 120 milijuna kuna koji će uložiti financijska institucija iz EU. Razgovori su navodno završeni, a sada je u tijeku završna faza. Taj novac će doslovce spasiti tu posrnulu štednu banku, koja sa sadašnjih 37 milijuna kuna kapitala ne može pozitivno poslovati. Zbog kontinuiranog minusa ovih je dana na adresu HNB-a stigla anonimna prijava, navodno nekog od dioničara Tesla banke, koji traži smjenu Pupovca i uprave banke zbog lošeg poslovanja. – Anonimna pisma ne komentiramo – kaže Pupovac. Napominje i kako je prošli tjedan bila skupština banke, na kojoj nijedan od dioničara nije izrekao nezadovoljstvo.

– Budući da je prijava anonimna, nismo u mogućnosti verificirati da ona dolazi od dioničara Tesla štedne banke, kažu u HNB-u, podsjećajući kako regulator vodi brigu o štedišama i poreznim obveznicima, a da dioničari, ako misle da su im prava narušena ili izigrana, imaju na raspolaganju instrumente građanskog i kaznenog prava da ih zaštite. Dioničari banke su Fond za razvoj AP Vojvodine, Fond za razvoj Republike Srbije te tvrtke Agrokor, Sladorana, Končar i Đuro Đaković. Prošli je tjedan pak Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa pokrenulo postupak protiv Pupovca jer se kao saborski zastupnik, odnosno državni dužnosnik, nalazi na čelu NO-a Tesla banke, što je u suprotnosti Zakonu o sprečavanju sukoba interesa. Prema zakonu dužnosnici ne mogu biti članovi uprava i nadzornih odbora trgovačkih društava. U HNB-u kažu da NO banke bira Skupština, za što nije potrebna njihova suglasnost.

>> Saborsko povjerenstvo: Pupovac u sukobu interesa zbog 'Tesle'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije