Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI NATJEČAJ

Voće i povrće za djecu od 1. do 8. razreda

voće
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
02.05.2014.
u 08:00

U školskoj godini koja je još u tijeku djeca su dosad pojela 460.281 kg voća i povrća – šljiva, jabuka, bresaka, mrkve, rajčice...

Zadovoljno prvom godinom provođenja projekta Sheme školskog voća, Ministarstvo poljoprivrede objavilo je javni natječaj za dobavljače voća i povrća u školskog godini 2014./2015. Novost je projekta da će u njega ovoga puta biti uključeni učenici od 1. do 8. razreda svih osnovnih škola, oko 330.000 učenika u 887 škola, dok su u 2013./2014. godini sudjelovali samo učenici od 1. do 4. razreda OŠ, odnosno 138.501 učenik iz 720 škola.

Pravo sudjelovanja na natječaju imaju dobavljači voća i povrća koji su u sustavu PDV-a, pravne osobe (poljoprivredne zadruge, društva s ograničenom odgovornošću, dionička društva i obiteljska poljoprivredna gospodarstva) te fizičke osobe (obrtnici i OPG-i). Za ovogodišnju Shemu školskog voća namijenjeno je 1,9 milijuna eura, od čega 90% iz EU – EAGF (European Agricultural Guarantee Fund), a 10% iz proračuna RH. Lani je iz EU stiglo 75% utrošenog novca.

S obzirom na to da im je cilj utjecati na prehrambene navike djece i prevenirati pretilost, u Ministarstvu se nadaju boljim rezultatima nego lani kad je bilo i prigovora na kvalitetu voća, cijene isporuke u škole, distribuciju... U prvoj godini projekta, koja je još u tijeku, školama je isporučen 460.281 kg voća i povrća.

>> Svakog dana trebalo bi pojesti pet obroka povrća i voća

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije