Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AKCIJA OKTAN

Vlasnik crpke iz Županje: I ja ću tužiti Vrdoljakovo ministarstvo

Petar Antunović
Foto: Branimir Bradarić
17.01.2015.
u 17:15

Naše sam gorivo dao na ispitivanje u Slovenski nacionalni naftni institut i pokazalo se da je vrhunske kvalitete, kaže šef NCU-a

Nakon što ju je najavio Ivan Čermak, Ministarstvo gospodarstva može očekivati i tužbu vlasnika županjske Naftne crpke ulice (NCU) Petra Antunovića, čije je gorivo u akciji Oktan također proglašeno nedovoljno kvalitetnim. Antunović kaže kako je nakon objave rezultata akcije napravio superanalizu goriva sa svoje benzinske pumpe, i to u Slovenskom nacionalnom naftnom institutu.

– Ona je pokazala da je naše gorivo vrhunske kvalitete i da u potpunosti zadovoljava zahtjeve europskog tržišta. Na dnu analiza stoji da su testirani uzroci ispravni i u skladu sa standardima SIST EN 228 i SIST EN 590 – ističe Antunović. Dodaje kako ga je najviše pogodilo to što su novinari rezultate analize Ministarstva saznali prije nego on.

– Nevin sam optužen i od mene su preko noći napravili prevaranta. Imam osjećaj da, kada dođem u crkvu, više ljudi gleda u mene nego u svećenika – kaže Antunović, dodajući kako je pretrpio golemu moralnu, psihičku i financijsku štetu. Navodi kako je za božićni vikend preko granice u Županji prešlo više od 28.000 automobila, od kojih se samo njih pet, i to članova obitelji, zaustavilo na njegovoj pumpi. – Moguća su samo dva scenarija: ili je prilikom analize došlo do zamjene uzoraka ili ona nije ni obavljena, nego su tražene žrtve poput mene – zaključuje Antunović.

>> Čermak traži Vrdoljakovu ostavku i najavljuje tužbu: Štetu će platiti porezni obveznici

Komentara 4

AM
ambassador1987
19:54 17.01.2015.

Ajde ne solite svi pamet nego lijepo sa svake pumpe po 5 litara goriva, isti auto, odvest ga na mjerenje snage i vidjet sta valjci pokazuju pa onda pricat o kvaliteti

BJ
Bjelovar112
20:39 17.01.2015.

koji ministar bu tvoj maneken ?

Avatar Oneill
Oneill
13:02 18.01.2015.

Milsle oni najbolja obrana napad na sve sve mudrici i bistrici sa istoka .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije