Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
apsurdistan

Vlada prepoznala njegov biznis, on uložio milijune, a kad ono...

automat
Ian Nicholson/PA Photos/Pixsell
08.07.2013.
u 14:40

Usvoji li ovoga tjedna Sabor prijedlog ministra zdravlja Rajka Ostojića, za dvadesetak dana počinje veliki posao "skrivanja" cigareta s vidljivih polica u maloprodaji, piše Poslovni dnevnik.

Usvoji li ovoga tjedna Sabor prijedlog ministra zdravlja Rajka Ostojića, za dvadesetak dana počinje veliki posao "skrivanja" cigareta s vidljivih polica u maloprodaji, piše Poslovni dnevnik.

No, to ujedno znači i početak potpunog uklanjanja takozvanih vending automata za prodaju cigareta.

U Hrvatskoj ih na javnim mjestima, prema dostupnim podacima, postavlja samo nekoliko tvrtki, a ima ih ukupno oko 1500. Riječ je o specifičnom poslu prodaje koji je zapravo još u povojima. U Hrvatskoj je, naime, taj oblik prodaje 1999. godine bio zabranjen, i to s istim argumentima koji se ističu i danas, zbog brige za zdravlje maloljetnika. Ponovno je taj kanal distribucije, uz stroge propozicije usuglašavane s Ministarstvom zdravstva, omogućen u Hrvatskoj 2009. godine.

Zagrepčanin Dario Gavranović jedan je od nekolicine poduzetnika koji je pokazao interes i u Hrvatskoj ušao u taj biznis, no jedini je domaći proizvođač tih uređaja. Štoviše, razvio je i patentirao model stroja koji, za razliku od sličnih koji se koriste u ostalim europskim zemljama, zahtijeva dvostruku evidenciju kupca. Investirao je nekoliko milijuna kuna u razvoj svog rješenja temeljenog na novim tehnologijama te u pokretanje projekta.  Njegov je projekt prošla Vlada uvrstila među strateška ulaganja, a sada se mora nositi s prijedlogom zakona o ograničavanju uporabe duhanskih proizvoda. Njegovu priču pročitajte ovdje.

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije