Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Maratonska sjednica Nadzornog odbora koprivničke tvrtke

Vitković novi šef uprave Podravke, protiv jedino Polančecova suradnica

vitković
Arhiva
21.12.2009.
u 20:12

NO je prihvatio plan poslovanja za iduću godinu kojim je predviđen rast od otprilike dva posto. Njime se predviđa i smanjenje poslovnih troškova.

Miroslava Vitkovića, gospodarskog savjetnika šefa HSS-a Josipa Friščića, danas je Podravkin Nadzorni odbor nakon petosatne sjednice imenovao predsjednikom uprave koprivničke prehrambene kompanije do svibnja iduće godine.

Toj se odluci, kako se doznaje, jedina suprotstavila Ksenija Horvat, radnička predstavnica u NO-u, bliska bivšem potpredsjedniku Vlade Damiru Polančecu (HDZ). Ljubo Jurčić, šef NO-a, nakon sjednice ustvrdio je da je situacija u Podravki stabilna te kako na vidiku nema novih rizičnih plasmana iz “operacije Spice” koji su dosad procijenjeni na 310 milijuna kuna. Najavio je održavanje skupštine dioničara u prvoj polovici veljače.

– Dotad će se znati tko je pravi vlasnik 10,64 posto dionica. Podravka je zatražila povrat depozita od banke OTP i ta se priča nastavlja. Nama se ne žuri – taj aranžman ne utječe na tekuće poslovanje i imovinu – izjavio je on.

Dometnuo je da je kompanija osigurala novac za mjenicu Erste factoringu od 107 milijuna kuna koja na naplatu stiže 22. siječnja, a njome Podravka jamči varaždinskoj Fimi.

– Ako to Fima ne bude mogla, mi ćemo platiti taj iznos, ali ćemo odmah pokrenuti regresno potraživanje od Fime – rekao je Jurčić spomenuvši kako zna za imovinu varaždinske tvrtke, među kojom su i neki hoteli.

NO je prihvatio plan poslovanja za iduću godinu kojim je predviđen rast od otprilike dva posto. Njime se predviđa i smanjenje poslovnih troškova, ali o potankostima Jurčić danas nije govorio.

Komentara 7

FR
friz
21:05 21.12.2009.

E,Jurčiću stvarno si me razočarao.Sada stvarno vidim da si obična \"lutka na koncu\".Prvo ti taj Vitković zalupi vratima i ode sa sastanka,drugo nije ti vratio tri milijuna koje si je uzeo,treće ne bih mu dao da mi čuva dvije ovce nacrtane na zidu,takav je vrli stručnjak , manager i moralna osoba,a ti ga imenuješ predsjednikom uprave!Jurčiću,a jesi BOGEC!!

OB
-obrisani-
21:21 21.12.2009.

Bravo Jurčiću! Ovo ti je puno bolji potez, nego biti Savjetnik , onome u Bijelim Čarapama! Pa što mesić ima s EKONOMIJOM? A što bi tek jadni Bandić? Koji ima sada izvršnu vlast, pa Zagreb počastio NAJSKUP taksijem Evrope! Tee stadionom NK DINAMO, vrećom bez dna!! Upoznao sam Vitković, nedavno va Opatija, na skupu ekonomista! Direktan je! Isto kao Tedeschi, Glavić, Kuštrak, Željko Perić! A ne kao MUTNJACI Želimir Vukina, Luka Rajić i Darko Marinac! Čestitam Miroslavu od srca i stavljam se na rasploganje! MI PODRAVKAŠI!!

W4
walter_40
09:38 22.12.2009.

Jurčiću, zaista si jad i bijeda. Pa ti i nisi za drugi posao, osim biti Bandiću savjetnik. Čak i onaj nesposobni Milanović je shvatio kakav si stručnjak. Najgori potez koji si mogao napraviti!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije