Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Završena šesta eko akcija Zeleni korak

Više od 16.200 osnovnoškolaca prikupljalo stari papir za recikliranje

30.06.2017.
u 15:16

Svakoj od deset škola koje su pokazale zavidnu predanost u eko akciji Zeleni korak i ostvarile najbolje rezultate dm je osigurao nabavku opreme po potrebi svake od škola u vrijednosti od 8.500 kuna.

Dodjelom nagrade učenicima Područne škole Briješće u petak 30. lipnja, završen je šesti Zeleni korak - akcija prikupljanja i recikliranja starog papira. Mali ekolozi Područne škole Briješće treću godinu za redom svojim angažmanom zaslužili su mjesto među deset najuspješnijih škola i nagradu dm-a za doprinos zaštiti okoliša.

U ovogodišnjoj akciji tijekom mjesec dana papir je prikupljalo 16.270 osnovnoškolaca iz cijele Hrvatske - što je isto kao da su svi stanovnici Našica i okolnih naselja mjesec dana prikupljali stari papir za recikliranje. Učenici su prikupili i reciklirali čak 252 tone starog papira i tako spasili više od 4.200 stabala

"Ponosni smo što se dm-ovoj akciji i ove godine pridružio veliki broj malih ekologa. Ono što nas najviše veseli jest to što su mali ekolozi potaknuli članove svojih obitelji, susjede i prijatelje da im pomognu u prikupljanju starog papira. Zajedno smo poslali najvažniju poruku: zaštita okoliša odgovornost je cijele zajednice i treba postati dio naše svakodnevice. U ime dm-a zahvaljujem svim učenicima i onima koji su im pomagali što svojom predanošću i angažmanom pokazuju kakav odnos prema okolišu treba biti", izjavila je Marica Cvitković iz dm-a.

Svakoj od deset škola koje su pokazale zavidnu predanost u eko akciji Zeleni korak i ostvarile najbolje rezultate dm je osigurao nabavku opreme po potrebi svake od škola u vrijednosti od 8.500 kuna.

Od 2012. godine kada su učenici prvi put prikupljali i reciklirali stari papir, u Zelenom koraku sudjelovalo je više od 106.000 učenika koji su u šest godina prikupili i reciklirali 1.800 tona starog papira i tako spasili više od 31.500 stabala

Najbolji mladi ekolozi 2017. godine koji su osvojili priznanje dm-a pohađaju  OŠ Petar Zrinski (Čabar), OŠ Murterski Škoji, OŠ Fran Koncelak (Drnje), OŠ Ljudevit Gaj (Nova Gradiška), OŠ Dore Pejačević (Našice), Područnu Školu Zaostrog, PŠ Srb, PŠ Torčec, PŠ Briješće i PŠ Ljupina.

Ključne riječi
dm

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije