Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Devet mjeseci

Vipnetu raste broj korisnika, EBIT pala 15,3 posto, prihodi 5,8 posto

pejković
VL
10.11.2010.
u 12:03

Program upravljanja troškovima započet prošle godine utjecao je na zaustavljanje pada operativne dobiti (EBITDA) na 58 milijuna eura u trećem kvartalu ove godine

Broj Vip korisnika u trećem kvartalu ove godine porastao je za 3,7 posto, odnosno na 2,7 milijuna. Unatoč izazovnom gospodarskom razdoblju i vrlo konkurentnom tržištu te uz porast stope mobilne penetracije na 140,6 posto broj postpaid korisnika povećan je za 7,2, a prepaid korisnika za 2,6 posto. Veći rast broja prepaid korisnika djelomično je ublažio smanjenje prosječnog mjesečnog prihoda po korisniku (ARPU) na 12 eura, koji ipak raste u odnosu na prva dva kvartala ove godine. No za razliku od lanjskog trećeg kvartala je manji 4,8 posto, odnosno 6,5 posto kada se radi o devetomjesečnim rezultatima. Financijske rezultate objavila je danas Telekom Austria Grupa u Beču, čiji je član i Vipnet.

 - Utjecaj nameta mobilnim operaterima te izazovno okruženje u kojem se još uvijek nalazimo ostavilo je trag na naše poslovanje. No stalni rast broja korisnika u ovakvim okolnostima predstavlja razlog za zadovoljstvo  – ističe Mladen Pejković, predsjednik uprave Vipneta.

U trećem kvartalu 2010. godine Vipnet je ostvario 135,2 milijuna eura prihoda ili 5,3 posto manje u odnosu na treći kvartal prošle godine,  uglavnom zbog smanjenih cijena terminacije poziva u mobilnu mrežu i roaming regulacije te manje potrošnje korisnika, što je rezultat dodatnih benefita i ušteda koje smo ponudili. Kada se radi o devetomjesečnim rezultatima, prihodi su manji 5,8 posto spram istog razdoblja lani.

Program upravljanja troškovima započet prošle godine utjecao je na zaustavljanje pada operativne dobiti (EBITDA) na 58 milijuna eura u trećem kvartalu ove godine. Izraženo u postotcima, u trećem kvartalu pad EBTDA je 10,8 posto, a u devet mjeseci pad iznosi 11,1 posto za razliku od istog razdoblja lani.

Dobit prije kamata i poreza (EBIT) iznosi 41,3 milijuna eura, odnosno 14,3 posto manje u odnosu na lanjski treći kvartal. U devet mjesseci EBIT Vipneta je 72,4 milijuna eura, što je 15,3 posto manje nego li u istom razdoblju lani. 

Ove godine Vipnet je uložio 37,5 milijuna eura u dugoročnu strategiju osiguravanja kvalitete usluga i pokrivenosti Vip mrežom te inovativnih proizvoda i usluga u skladu s potrebama korisnika.

Raste i broj korisnika bežičnog broadbanda kojih je sada gotovo 180 tisuća ili 42,9 posto više u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Ključne riječi

Komentara 1

PA
padobranac
12:35 10.11.2010.

Najgori operater u Lijepoj našoj!!! Apsolutno i rezolutno!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije