Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poslovni rezultati

Vipnet povećao broj pretplatnika i ostvario rast dobiti od 2,9 posto

vipnet
Vipnet
12.08.2013.
u 12:13

Broj pretplatnika mobilne telefonije u prvom polugodištu 2013. u odnosu na isto razdoblje lani porastao je za 4,3 posto

U prvoj polovici 2013., Vipnet je ostvario stabilne prihode koji su 2,1 posto manji i iznose 190,2 milijuna eura, a bez negativnog utjecaja tečajne razlike prihodi bi na razini pola godine bili veći za 0,7 milijuna eura, doznaje se u priopćenju kompanije.

Konsolidirana EBITDA u prvom je polugodištu 2013. jednaka kao u istom razdoblju lani te iznosi 60,8 milijuna eura zbog manjih troškova poslovanja i većih ostalih poslovnih prihoda. Konsolidirana operativna dobit je u odnosu na prvo polugodište 2012. godine porasla za 2,9 posto i iznosi 28 milijuna eura.

Broj kućanstava koja koriste Vipnetove fiksne komunikacijske i tv usluge u prvom je polugodištu ove godine porastao na 179,3 tisuće, što je za 15,9 posto više u odnosu na isto razdoblje lani. Broj fiksnih broadband linija je u odnosu na prvo polugodište 2012. godine porastao za 25,6 posto, dok je broj fiksnih glasovnih usluga u istom razdoblju porastao za 24,3 posto. Kombinacijom usluga kabelske televizije, IPTV-a i satelitske televizije, Vipnet je u prvom polugodištu ove godine ostvario porast od 9,8 posto.

Broj pretplatnika mobilne telefonije u prvom polugodištu 2013. u odnosu na isto razdoblje lani porastao je za 4,3 posto, dok je broj prepaid korisnika u istom razdoblju smanjen za 9,2 posto. U odnosu na prvo polugodište 2012., broj korisnika mobilnog broadbanda porastao je za 6,8 posto. Ukupan broj korisnika u mobilnoj mreži iznosi 1,9 milijuna.

>> HAKOM o tarifama: Korisnicima Vipneta nije nanesena šteta

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije