Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rezultati

Vipnet je povećao bazu korisnika, no prihodi su pali 5,2 posto u 2010.

'za poslovni 16.01.08. mladen pejkovic...vip net..predsjednik uprave snimio:davor visnjic'
'davor visnjic'
24.02.2011.
u 07:00

U 2010. godini Vipnet je ostvario 451,9 milijuna eura prihoda, odnosno 5,2 posto manje nego u 2009. godini

Vipnet je 2010. zaključio povećanjem baze korisnika 5,6 posto, odnosno na brojci od 2,7 milijuna korisnika. Broj postpaid korisnika povećan je 7,1, a prepaid korisnika 5,2 posto. Vipnet je povećao i svoj ukupni tržišni udio na 43,1 posto, što je povećanje od 0,5 posto. Financijske rezultate objavila je Telekom Austria grupa u Beču, čiji je Vipnet član.

Broadband raste

– Isto tako, zahvaljujući kvalitetnoj ponudi inovativnih proizvoda i usluga, raste i broj korisnika bežičnog broadbanda, kojih je sada gotovo 180 tisuća ili 30,5 posto više nego u istom razdoblju prošle godine – kazao je Mladen Pejković, predsjednik uprave Vipneta.

– U vrijeme krize i smanjene potrošnje željeli smo našim korisnicima ponuditi veću vrijednost za njihov novac. Iako su pogodnosti koje smo im ponudili utjecale na ukupne prihode, kontinuirani porast broja korisnika dokazuje da su oni to prepoznali. Poslovne rezultate trebamo gledati u kontekstu cjelokupne gospodarske situacije i stanja u mobilnoj industriji. Programom upravljanja troškovima smanjili smo troškove 4,2 posto, dok su ukupni troškovi, uključujući namete, smanjeni 1,5 posto – izjavio je Mladen Pejković.

U 2010. godini Vipnet je ostvario 451,9 milijuna eura prihoda ili 5,2 posto manje nego 2009. To je uglavnom zbog smanjenih cijena terminacije poziva u mobilnu mrežu i roaming regulacije te manje potrošnje korisnika, što je rezultat dodatnih pogodnosti i ušteda koje smo ponudili.

Investicije unatoč porezu

Mjesečni prihod po korisniku (ARPU) iznosio je 11,3 eura, dok je lani bio 12,3 eura. Program upravljanja troškovima utjecao je na zaustavljanje pada operativne dobiti (EBITDA) koja je na kraju 2010. godine iznosila 150,5 milijuna eura. Dobit prije kamata i poreza (EBIT) iznosila je 82,9 milijuna eura, za razliku od onog iz 2009. kada je EBIT bio 10,9 milijuna eura. Posebni porez na mobilnu industriju utjecao je i na ukupne investicije, no unatoč tome, Vipnet je prošle godine uložio 48,3 milijuna eura u dugoročnu strategiju osiguravanja kvalitete usluga i pokrivenosti Vip mrežom te inovativnih proizvoda i usluga, istaknuo je M. Pejković.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije