Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poslovni rezultati

Vipnet bilježi veći broj korisnika, ali manju dobit

\'za poslovni 16.01.08. mladen pejkovic...vip net..predsjednik uprave snimio:davor visnjic\'
Davor Višnjić/PIXSELL
15.11.2011.
u 08:00

Prihodi Vipneta u devet mjeseci iznose 314,4 milijuna eura, što je 31,7 milijuna manje nego lani

Vipnet je u prvih devet mjeseci ove godine imao 9,1 posto manji prihod nego u istom razdoblju lani. Ukupni prihod od 123,7 milijuna eura u tromjesečju, pak, manji je 8,5 posto u odnosu na treći kvartal prošle godine zbog dodatnih beneficija ponuđenih korisnicima zbog recesije te pada cijene roaminga i regulacije cijena terminacije poziva u mobilnu mrežu, kaže se u priopćenju Vipneta.

Više korisnika

Operativna dobit (EBITDA) u trećem je kvartalu ove godine iznosila 52,2 milijuna eura, što je 10 posto manje nego u trećem tromjesečju prošle godine, dok je dobit prije kamata i poreza (EBIT) djelomično uvjetovana programom zbrinjavanja viška zaposlenika i iznosi 35,2 milijuna eura ili 14,6 posto manje nego lani. Mjesečni prihod po korisniku (ARPU) u trećem kvartalu ove godine iznosi 13,2 eura.

U trećem kvartalu 2011. godine Vip ima 2,17 milijuna, što je 1,6 posto više nego u istom razdoblju prošle godine, ali i 5,2 posto više nego u drugom tromjesečju ove godine. U uvjetima pada kupovne moći i sve konkurentnijem tržištu, broj pretplatnika porastao je 9,3 posto, no zato je prepaid korisnika 2 posto manje nego u istom razdoblju prošle godine. Porastao je broj korisnika bežičnog širokopojasnog pristupa internetu te ih je sada oko 195.300.

Stabilni na tržištu

Vipnet je tijekom trećeg kvartala 2011. godine zadržao stabilan udio u vrijednosti tržišta – 40 posto. Ulaganje u mrežnu infrastrukturu kao i u inovativne proizvode i usluge utjecalo je na povećanje kapitalnih ulaganja od čak 77,6 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine te iznosi 8,4 milijuna eura.

– Vipnetovi su rezultati pod utjecajem dvaju faktora. S jedne je strane snažan utjecaj pada cijena roaminga, a s druge konsolidirani rezultati kupnjom B.neta – ističe Mladen Pejković, predsjednik uprave Vipneta.

Ključne riječi

Komentara 4

TR
trlepastuhovic
08:12 15.11.2011.

Pejković je zaboravio da postoji i B-net preko satelita koji je dostupan u cijeloj RH!

ST
stefj
09:29 15.11.2011.

Vipnet relativno dobre rezultate može zahvaliti tome što su T-Comu zabranili investiciju u optičku infrastrukturu. Planirana investicija bila je oko 1.5 milijardi da bi se optika učinila dostupnom građanstvu. Šteta učinjena tom zabranom nije samo u tome što nema tih uloženih 1.5 milijardi, šteta je i u tome što su poizvođaći ostali bez ugovora, nekih 60 poduzeća je ili propalo ili otpustilo ljude. No dobro, nema veze, treba pustiti i Vip i Metronet i ostale da zarade...

OB
-obrisani-
10:32 15.11.2011.

Opet slika ovoga jadnika koji se nalazi na čelu pokvarenjaka koji sišu krv naivnim korisnicima. Nije im bio dosta duopol s Hrvatskim telekom i papreno naplaćivanje razgovora. Sada prljavim trikovima napadaju Tele2 koji je drastično smanjio cijene i potpuno ogoliolio izrabljivačku politiku njemačko-austrijskoga lobija koji je, umjesto demokratskih standarda što smo ih čekali kao ozebli sunce, u Hrvatsku donio najgori televizijski program meksičko-američkih zatupljivača naroda i telekomunikacijsku močvaru u kojoj se građani tretiraju poput stoke sitnoga zuba koju treba operušati pod svaku cijenu. http://www.vecernji.hr/komentar/342175/ Danke Deutschland, danke Österreich!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije