Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Drvna industrija

Vinkovačka Spačva uložila milijun eura u proširenje proizvodnje peleta

drvna industrija
Ilustracija: Igor Kralj/PIXSELL
03.10.2014.
u 11:57

Uprava je investirala preko milijun eura u suvremenu sušaru za pelete. Od prije dvije godine kada su krenuli s proizvodnjom pelete, Spačva je utrostručila proizvodnju.

Vinkovački drvoprerađivač Spačva se sve više u Vukovarsko-srijemskoj županiji pozicionira kao vodeći proizvođač peleta, sve traženijeg energenta zbog visoke kalorične vrijednosti, a i jeftiniji je od drugih pa je to i jedan od Spačvinih izvoznih proizvoda.

Uprava je investirala preko milijun eura u suvremenu sušaru za pelete. Od prije dvije godine kada su krenuli s proizvodnjom pelete, Spačva je utrostručila proizvodnju.

- Dnevno proizvedemo 125 tona peleta, a vrlo brzo, za nekoliko tjedana, povećat ćemo proizvodnju na 150 tona. Sljedeće godine planiramo rad punim kapacitetom od 50 000 tona ovog energenta - kaže Ivan Perković, tehnički direktor za logistiku u Spačvi i dodaje kako je završena certifikacija peleta i Spačva je dobila certifikat ENplus A2, a osim prodajnih salona u Vinkovcima i Zagrebu, otvoreni su u Puli, Zadru i Splitu.

Spačva izvozi preko 60 posto svoje proizvodnje u 22 zemlje pa je ove zaposleno sedam mladih, visokoobrazovanih stručnjaka koji imaju zadatak pronaći nova tržišta.

>> Vinkovačka Spačva sazvala glavnu skupštinu za 17. srpnja

Komentara 1

ME
metaa
18:09 04.10.2014.

A mi u Vrtnom naselju nek pocrkamo od piljevine j buke!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije