Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

U fokus Tele2 stavljamo korisnike

Tele2 je u prvom tromjesečju udvostručio ulaganja na 53 mil. švedskih kruna i povećao prihod 4%, na 316 mil. švedskih kruna
22. travnja 2016. u 09:30 1 komentara 175 prikaza
16.04.2016., Zagreb - Viktor Pavlinic, predsjednik Uprave Tele2.  Photo: Borna Filic/PIXSELL
Foto: Borna Filic/PIXSELL

Prihod Tele2 i dalje raste, usporen je pad broja korisnika, i to je, s modernizacijom 3G i pokretanjem 4G mreže, ostavština Malin Holmberg, koja je s krajem prvog tromjesečja napustila hrvatski i promaknuta u Tele2 u Nizozemskoj.

Priliku time dobio je Viktor Pavlinić, prvi Hrvat koji je preuzeo kormilo trećeg mobilnog operatora. Tele2 je u prvom tromjesečju ove godine udvostručio investicije na 53 milijuna švedskih kruna i povećao prihod 4%, na 316 milijuna švedskih kruna. Međutim, to je prepolovilo operativnu dobit na 11 milijuna švedskih kruna i zadržalo operatora u gubitku.

Koji je vaš plan nakon tehnološke modernizacije kompanije?

Sada kada smo podigli kvalitetu usluge na višu razinu, moj je cilj unaprijediti korisničko iskustvo, a to se neće mjeriti pokrivenošću i signalom, već posve drugim metodama. U fokus stavljamo korisnika, koji uvijek mora imati mogućnost izbora, kontrolu nad onim što plaća te mogućnost prilagodbe usluge prema svojim trenutačnim potrebama.

Može li to povećati prihode?

Novim pristupom korisnicima omogućavamo da većinu eventualnih poteškoća ili upita mogu riješiti brzo, i to korisnici sami putem MojTele2 web i mobilne aplikacije. Želimo da im sve izmjene budu jednostavne i nadohvat ruke.

Tele2 je slično pokušao i prije nekoliko godina. Zašto bi sada to moglo povećati prihode?

Prijašnjih godina očekivanja korisnika bila su drukčija i nuditi takvo što bilo je prerano. Danas je pak to ono što žele i što im je dodatna vrijednost.

Kako to kanite ostvariti?

Imamo najnoviju tehnologiju, odličnu pokrivenost i novi pristup korisnicima. Dvije godine smo se za to pripremali i investirali. Unaprijedit ćemo i ponudu poslovnim korisnicima. Želimo manjim tvrtkama i obrtnicima pružiti fleksibilnu i visokokvalitetnu ponudu, dosad rezerviranu za velike tvrtke.

>>Pavlinić na čelu Tele2 Hrvatske kreće u 4G rat s HT-om i Vipnetom

>>Umjesto Gregora nastupa cirkus

Norveška rukometna reprezntacija
Hrvatska u finalu
Pogledajte što norveški mediji pišu nakon poraza, još ne mogu vjerovati da neće u finalni boj
Plin
SMANJENJE CO2
Perspektive plina kao alternativnog goriva u prometu u Hrvatskoj