Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pismo namjere

Viadukt želi ulagati u Nexe i Našicecement

Ivan Ergović
Žarko Bašić/PIXSELL
06.08.2013.
u 14:09

– Posjedujemo znanje, iskustvo te resurse neophodne za provedbu ove transakcije –

Zagrebački Viadukt uputio je pismo namjere za ulaganje u Nexe Grupu i Našicecement kao sudionik u konzorciju ulagatelja. U pismu namjere upućenom predsjedniku uprave Nexe Grupe Ivanu Ergoviću, uprava Viadukta na čelu s Joškom Mikulićem ujedno obavještava da je Viadukt preuzeo tražbine društva Slavonski zatvoreni investicijski fond u iznosu od 86 milijuna kuna po obveznicama, čime je tvrtka postala značajni vjerovnik u postupku predstečajnih nagodbi Nexe i Našicecementa, javlja Poslovni dnevnik.

"Posjedujemo znanje, iskustvo te resurse neophodne za provedbu ove transakcije. Sukladno planovima restrukturiranja Društava koje se nalaze u procesu predstečajne nagodbe, zajedno s ostalim članovima Konzorcija spremni smo uložiti adekvatan iznos radi osiguranja likvidnosti, odnosno održivosti poslovanja. Ovo pismo indikativno je i neobvezujuće te predstavlja isključivo iskaz inicijalnog interesa, dok je donošenje konačne odluke i podnošenje eventualne konačne ponude za ulaganje podložno provođenju dodatnih analiza, provedbi due dilligencea i konačnom odobrenju odgovarajućih institucija", stoji u Viaduktovu pismu namjere.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije