Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
međudržavni most

Viadukt će graditi most na Savi kod Svilaja

\'02.06.2011., Sibenik Posljednji dan obnove Sibenskog mosta - Sibenski most Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL\'
Hrvoje Jelavić/Pixsell
23.08.2012.
u 17:22

Austrijska tvrtka Starbag, koja je dobila natječaj za izgradnju mosta, odustala je od tog posla prije više od mjesec dana. Očekuje se da će Viadukt gradnju započeti za mjesec dana

Viadukt će graditi međudržavni most na rijeci Savi kod Svilaja između Hrvatske i BiH, priopćili su iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture. To je zaključak današnjeg sastanka delegacija hrvatskog i bosanskohercegovačkog ministarstva prometa organiziranog u Slavonskom Brodu.

Austrijska tvrtka Starbag, koja je dobila natječaj za izgradnju mosta, odustala je od tog posla prije više od mjesec dana. Drugi najbolji izvođač na tom natječaju bio je hrvatski Viadukt. Danas je, prema riječima Jasmina Krizmanića, pomoćnika ministra pomorstva, prometa i infrastrukture, usuglašeno da, poštujući natječajnu proceduru, Viadukt bude odabran.

Investicija je vrijedna oko 25 milijuna eura, a financiraju je Hrvatske autoceste i Ministarstvo komunikacije i prometa Bosne i Hercegovine. Most će spajati autocestu na koridoru 5-C između BiH i Hrvatske. Očekuje se da će Viadukt gradnju započeti za mjesec dana.

Ključne riječi

Komentara 1

BU
BubyZG
09:33 24.08.2012.

Prvo, firma se NE zove StARbag, nego StRAbag. Drugo, pravi bi se novinar potrudio saznati zašto je Strabag odustao od gradnje. I treće, koje posljedice će Strabag imati na tržištu RH - ako je odustao bez opravdanog razloga, za njega bi ovo tržište trebalo biti zatvoreno zauvijek.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije