Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi zakon o tržištu kapitala omogućio osnivanje nove institucije

Vezani zastupnik nakon fondova omogućio i trgovanje dionicama

Ratko Bajakić
Marko Lukunić/Pixsell
17.11.2009.
u 17:22

Vlasnik portala Hrportfolio.com dobio je od HANFE službeno rješenje u kojem se odobrava obavljanje brokerskih poslova kao vezani zastupnik za ICF Broker.

Vezani zastupnik je ovlašten za obavljanje određenih poslova iz djelokruga investicijskog društva. Tu mogućnost prvi su odlučili iskoristiti investicijsko društvo ICF Broker i Moneta Prima, d. o. o. (Hrportfolio.com). Vezani zastupnik – “tied agent“ novi je pojam, prvi put spomenut u MIFID regulativi 2007.

Vlasnik portala Hrportfolio.com dobio je od HANFE službeno rješenje u kojem se odobrava obavljanje brokerskih poslova kao vezani zastupnik za ICF Broker.

– Hrportfolio je time svojim klijentima, kao prvi vezani zastupnik u RH, pored kupoprodaje udjela otvorenih investicijskih fondova omogućio i trgovanje dionicama na Zagrebačkoj burzi – kazao je Iztok Likar iz Hrportfolija.

Ono što u Hrportfoliju, pored provizije za trgovanje od 0,40 posto bez minimalne provizije, još posebno izdvajaju kao beneficiju za klijente E-trade platforme jest isplata pasivne kamate za neiskorištena sredstva, opširan pregled dostupnih informacija o trgovanju na Zagrebačkoj burzi i pregled potpune dubina tržišta.

ICF Broker koji vodi Ratko Bajakić jedno je od prvih investicijskih društava u RH, a omogućio je svojim klijentima internetsko trgovanje na sustavu koji je razvijen interno te omogućuje jednostavno i brzo izlaganje naloga na burzi, a usto dostupno je mnoštvo korisnih alata kao što su različite analize, vijesti i obavijesti o najnovijim događajima koji mogu utjecati na cijene dionica.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije