Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
imovina procijenjena na 50 milijuna eura

Veliko preuzimanje: Bivši vlasnik Nove TV kupio RTL Hrvatska

rtl
Marko Prpic/PIXSELL
14.02.2022.
u 08:47

Kao dio transakcije, CME je osigurao dugoročna prava na zadržavanje i korištenje RTL brenda u Hrvatskoj, ističe se u priopćenju PPF-a.

PPF Grupa (PPF) u ponedjeljak je objavila da je njezina podružnica CME Media Enterprises(CME) potpisala ugovor o preuzimanju 100 posto vlasništva u RTL-u Hrvatska, pri čemu je imovina hrvatske komercijalne televizije procijenjena na 50 milijuna eura.

Kao dio transakcije, CME je osigurao dugoročna prava na zadržavanje i korištenje RTL brenda u Hrvatskoj, ističe se u priopćenju PPF-a. Ta transakcija podliježe uobičajenim uvjetima zaključenja uključujući dobivanje odobrenja Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja i Agencije za elektroničke medije u Hrvatskoj, a njezino zaključenje očekuje se sredinom 2022.

Inače, CME posjeduje i vodi poslovanje vodeće srednjoeuropske SVOD (usluga videa na zahtjev) platforme VOYO kao i pet vodećih televizija u Bugarskoj, Češkoj, Rumunjskoj, Slovačkoj i Sloveniji. Emitira 33 televizijska kanala, zemaljska (free-to-air) i naplatna te doseže ukupno 45 milijuna gledatelja.

"PPF kao kompanija uvijek je otvoren prema zanimljivim idejama za rast i ulaganja, a vidimo da je Adria regija rastuća regija s iznimnim potencijalom. Imamo vrlo uspješnu operaciju s ProPlus-om u Sloveniji i vjerujem da te dvije zemlje Adria regije mogu paralelno dobro raditi. Kao i na drugim tržištima, i u Hrvatskoj ćemo se fokusirati na digitalizaciju i stvaranje lokalnog sadržaja nastavljajući se isticati po pluralističkom i visokokvalitetnom novinarstvu”, izjavio je Didier Stoessel, glavni izvršni direktor CME za Republiku Češku, Rumunjsku, Slovačku i Sloveniju.

PPF Grupa posluje u 25 zemalja, investira u više sektora, uključujući financijske usluge, telekomunikacije, medije, biotehnologiju, nekretnine i inženjering. Doseg PPF Grupe proteže se od Europe do Sjeverne Amerike i diljem Azije. Grupa posjeduje imovinu vrijednu 40,3 milijarde eura i zapošljava 80 tisuća ljudi diljem svijeta, zaključuje se u priopćenju.

Komentara 40

SP
Spezzi
09:06 14.02.2022.

probudiš je jedno jutro i shvatiš da živiš u državi koja se samo prividno zove Hrvatska, a zapravo je Juga u punom smislu te riječi.

LE
LenardHr
08:59 14.02.2022.

U svakom slucaju protuhrvatski i pristrani. Pljuvanje po Hrvatskoj i vijesti iz zemalja bivse juge i dokazivanje kako se prije zivjelo bolje. FUJ

BS
Blue_shirt
09:07 14.02.2022.

Ovo je isti scenarij kao i za novu, nakon nekog vremena ce ici u ruke vlasnicima arene i ostali tv kuca iz rs

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije