Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Poduzetništvo i karijere

Veliko gastronomsko priznanje Hrvatskoj: Escoffierovi učenici otvaraju podružnicu, na čelu je popularni chef Mika Alix

The Disciples of Escoffier, organizacija osnovana u Francuskoj, sada ima 46 podružnica širom svijeta uključujući Sjedinjene Države, Veliku Britaniju, Italiju, Kinu, Australiju, Japan, Kanadu, Maroko i Švicarsku.
19. travnja 2021. u 13:12 0 komentara 173 prikaza
Foto: Promo

Da je profesionalno kulinarstvo dobro brendiralo Hrvatsku govore i vesele vijesti  kako je međunarodna gastronomska organizacija The Disciples of Escoffier (Esscoffierovi učenici) odlučila osnovati svoju hrvatsku podružnicu sa sjedištem u Zagrebu.Prvi predsjednik bit će Mika Alix, popularni francusko-hrvatski chef koji je, među ostalim, do izbijanja pandemije kuhao sa Saleom u Ritzu. 

Alix će ovih dana pregovarati s hrvatskim chefovima i restoraterima oko izbora potpredsjednika i tajnika Disciples of Escoffier u Zagrebu.

Inače, Disciples of Escoffier važna su međunarodna gastronomska organizacija kojoj je cilj promoviranje gastronomije, vrhunskih vina i visokih standarda u restoranskoj industriji, vinskoj industriji i industriji hrane, a ime je dobila po Augustu Escoffieru, francuskom chefu koji je doslovno izmislio moderno restoransko i hotelsko kuhanje, i čiji bi opus morali poznavati svi koji se bave profesionalnim kuhanjem

💡👉 Auguste Escoffier was concerned about working conditions in the kitchens. He adapted and created materials for...

Posted by Disciples Escoffier International on Thursday, 15 April 2021

The Disciples of Escoffier, organizacija osnovana u Francuskoj, sada ima 46 podružnica širom svijeta uključujući Sjedinjene Države, Veliku Britaniju, Italiju, Kinu, Australiju, Japan, Kanadu, Maroko i Švicarsku.

Aktualni predsjednik organizacije francuski je chef Nicolas Sale koji je donedavno vodio pariški Ritz, a u vodstvu Escoffierovih učenika nalazi se i Thierry Marx, jedan od najpoznatijih francuskih molekularnih kuhara. Zanimljivo je da u radu organizacije sudjeluje i Michel Escoffier, izravni potomak Augustea Escoffiera koji obavlja dužnost počasnog predsjednika Disciples of Escoffier.

Alix je također sudjelovao u radu laboratorijske grupe velikog Yannicka Allenoa (Ledoyen, ukupno 12 Michelinovih zvjezdica) na istraživanju raznih aspekata upotrebe sous videa.

 

PRSATA CLAUDIA
Bujna Slavonka o kojoj pišu svjetski mediji: 'Žene se zgražaju kad me vide'
Croatia osiguranje
Podrška poljoprivrednicima
Kako domaće osiguranje podupire razvoj poljoprivrednika i domaće proizvodnje
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.