Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Poduzetništvo i karijere

Veliki interes za prijave na 4. program Innovation Academy za učenike srednjih škola!

Još malo vremena do zatvaranja prijava na radionice za izgradnju vještina mladih
14. srpnja 2020. u 10:09 50 prikaza
Innovation Academy
Pogledajte galeriju 1/2

Hrvatski ured za kreativnost i inovacije u suradnji s Uredom UNICEF-a za Hrvatsku i Ministarstvom znanosti i obrazovanja poziva učenike srednjih škola na ljetni program Innovation Academy, koji će se održati od 24. do 28. 08. 2020. godine u prostorijama Visokog učilišta Algebra u Zagrebu.

Danas tržište rada traži fleksibilan stav prema radnim pozicijama i poslovima općenito. Ta fleksibilnost stječe se stalnim formalnim i neformalnim učenjem o novim trendovima na tržištu, inovacijama i novim tehnologijama. Innovation Academy je prvi korak prema pripremi za radno mjesto budućnosti, gdje srednjoškolci s kolegama iz cijele Hrvatske imaju priliku steći nova i specifična znanja o inovacijama, programiranju, robotici ili digitalnom marketingu, biti potaknuti da kritički razmišljaju o novim tehnologijama i trendovima te da budu kreativni.

Posao - ilustracija SJAJNA PRILIKA Ostali ste bez posla u koronakrizi? Ove tvrtke su u potrazi za radnicima

Innovation Academy sadržava sedam različitih programa usmjerenih prema razvijanju vještina budućnosti. U ovogodišnjem ciklusu 140 srednjoškolaca iz cijele Hrvatske ima priliku odabrati i sudjelovati u jednom od programa: Future Skills koji je usmjeren na vještine budućnosti; Future Entrepreneur za razvijanje poduzetničkih vještina; Future Leader koji se fokusira na razvijanje „mekih“ vještina, odnosno vještina vodstva; Digital Skills za razvoj digitalnih vještina; IT Genius za razvoj vještina programiranja te program Robotics koji je usmjeren na vještine povezane s robotikom.

U posljednje četiri godine akademija je okupila više od 500 zadovoljnih polaznika te više od 95 % sudionika smatra da će novostečeno znanje sigurno primijeniti u budućnosti. Ove godine Innovation Academy se provodi u sklopu UNICEF-ovog programa za mlade ZABUM, koja omogućava učenicima srednjih škola da uz stručno mentorstvo tijekom 5-dnevnog programa steknu nova i primjenljiva znanja, iskustva i poznanstava.

Sudjelovanje na akademiji otvoreno je za učenike srednjih škola i u potpunosti je besplatno. Također, za ovogodišnje izdanje osigurano je 30 stipendija s pokrivenim troškovima smještaja za učenike srednjih škola izvan Zagreba.

Innovation Academy | Autor :

Prijave se zatvaraju 20. srpnja. Nakon zatvaranja prijava žiri će pregledati sve prijave i odabrati do 140 sudionika. Svi sudionici će o rezultatima biti obaviješteni 27. 07. 2020. godine. Prijaviti se možete ovdje.

Više informacija o UNICEF-ovom programu ZABUM – Za budućnost mladih i Innovation Academy programima:

Facebook

Instagram

Web

ZABUM – Za budućnost mladih je program za adolescente i mlade koji je pokrenuo Ured UNICEF-a za Hrvatsku, a provodi se u suradnji s Hrvatskim uredom za kreativnost i inovacije (HUKI).

Rajko Dujmić
ODLAZAK LEGENDE
Kakav oproštaj od Rajka Dujmića! Naježit ćete se kad ovo vidite
Gorenje
Pametni savjeti
Borba protiv otpada: Bacamo hrane više nego ikada, ali postoje načini kako to smanjiti