Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Već peti tjedan zaredom 70 od 93 fonda bilježe pozitivne rezultate

Druga dobra vijest za ulagače jest objava akcije bez ulazne naknade za sve fondove Ilirika Investmentsa koja će trajati u veljači
29. siječnja 2012. u 20:28 2 komentara 79 prikaza
švicarac, burza, kredit (1)
Foto: Reuters/PIXSELL

Iza nas je već peti tjedan u kojem većina fondova bilježi pozitivne rezultate te su čak sedamdeset i tri od ukupno devedeset fondova ostvarila porast vrijednosti. Druga dobra vijest za ulagače jest objava akcije bez ulazne naknade za sve fondove Ilirika Investmentsa koja će trajati u veljači, a akcijom je obuhvaćen i fond Ilirika Gold koji je u ovoj godini ostvario najveći prinos – 12,65 posto.

Rezultati svih fondova kretali su se u rasponu od -1,14 do +4,32 posto. Najveći porast među dioničkim fondovima imao je Ilirika Gold (+4,32 posto), a najveći pad HPB Dynamic (-0,87 posto). Kod mješovitih fondova najveći porast imao je fond PBZ Global (+0,89 posto), a pad Agram Trust (-1,14 posto). Među obvezničkim fondovima najveći porast imao je OTP euro obveznički (+0,96 posto), dok je jedini negativan rezultat imao ZB bond (-0,04 posto). Kod novčanih fondova nije bilo negativnih rezultata, a na vrhu su ljestvice Raiffeisen euroCash i Locusta Cash, oba s porastom od 0,08 posto.

 

 

ogorčena glumica
Marijana Mikulić: Moj sin ne govori, ne gleda u oči i ne odaziva se na svoje ime, a terapija počinje tek za 6- 9 mjeseci
Pevex
NOVO RUHO DOMA
Istražujemo – kako se pripremiti za proljetne renovacije
  • apolon:

    baš lijepa priča al idućeg tjedna bit će više zlokobnija pričica...u četvrtak ( kako sam točno predvidio) nastupio je preokret na globalnom tržištu kapitala ...izgladnjeli opaki Medo izjurio je iz šume ali ovoga puta ( za razliku od prošlog ljeta) ... prikaži još! puta ( za razliku od prošlog ljeta) neće se zadovoljiti sa pokoljem samo 20% telića ...pokolj će biti daleko TEŽI!

  • apolon:

    papar-spray kojim je \" uncle\" Ben B. 30.11 2011( otvaranjem mega-swap linije sa ECB-om) otjerao zloćestog medu prestao je djelovati...napisao sam u prethodnom postu ali ponavljam za dobro svim ulagačima \"igra je gotova\"! ... prikaži još!agačima \"igra je gotova\"!