Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mario draghi:

'Već ovih dana učinit ćemo sve što treba za spas eura'

'Italian central bank governor Mario Draghi speaks at a press conference at the IMF/World Bank Spring meetings in Washington on April 16, 2011.      AFP PHOTO/Nicholas KAMM'
AFP/PIXSELL
30.07.2012.
u 20:35

Najave dužnosnika stvorile su na tržištima nadu da će se ovaj tjedan dogoditi revolucionaran pomak u rješavanju krize

Europska središnja banka učinit će, riječima njezina predsjednika Marija Draghija, “što god je potrebno”, a 17 zemalja Eurozone, riječima predsjednika Eurogrupe Jean-Claudea Junckera, o mjerama za spas moraju “odlučiti u predstojećim danima” jer više nemaju vremena za gubljenje. Te najave dvoje važnih dužnosnika Eurozone stvorile su na tržištima nadu da će se ovaj tjedan dogoditi revolucionaran pomak u rješavanju krize.

Velika su očekivanja da će se nešto dogoditi u četvrtak, kad vijeće ECB-a zasjeda u Frankfurtu. Na tom bi sastanku Draghijeve riječi “što god je potrebno” trebale biti pretočene u djela: ECB bi mogla početi kupovati obveznice ugroženih zemalja. Takva odluka bila bi revolucionarna i radikalna utoliko što Njemačka i danas ponavlja da je to protuzakonito.

Američki ministar financija Tim Geithner danas je doputovao na njemački otok Sylt, gdje ljetuje njegov kolega Wolfgang Schäuble. Ondje im se pridružio i Draghi i sve je izgledalo kao pokušaj Amerikanaca da nagovore Nijemce da je vrijeme za radikalne mjere jer kriza Eurozone već najesen može kulminirati nekontroliranim odlaskom Španjolske i Italije u bailout, što bi moglo značiti i kaotičan kraj eura.

Komentara 7

UK
Ugo Kajvez2
23:43 30.07.2012.

Pa da, zaboravio sam, nije vas briga za građane nego vas je briga samo za vaše privatne banke ................

AP
apolon
09:31 31.07.2012.

"SUPER MARIO" sa ovakvim "ozbiljnim" dosjetkama nas zloćeste špekulante koji se odavna (2.maja 2011-vidi moje stare postove) kladimo na rast USD može samo nasmijavat ! Najveću pomoć Euru može pružiti " Uncle " Ben B. koji je ujedno i najvećien B. koji je ujedno i najveći protivnik rasta dollara a ne ti - Super Mario ti nas možeš samo nasmijavat!!!

UK
Ugo Kajvez2
23:42 30.07.2012.

A za spas građana zemalja koje ste uništili, što snjima ? ...........

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije