Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
proširenje

Varaždinska Vindija kupila mljekaru Senta u Vojvodini

\'16.01.2009., Varazdin - Predsjednik Vlade Ivo Sanader u Varazdinu je otvorio novu tvornicu za proizvodnju mlijeka i bezalkoholnih pica Vindija Vivis.  Photo: Zarko Basic/Poslovni dnevnik/PIXSELL\'
Žarko Bašić/Poslovni dnevnik/Pixsell
04.05.2012.
u 20:22

Danas je premijer pokrajine Vojvodine Bojan Pajtić potpisao ugovor s predstavnicima Vindije kojim se Vlada autonomne pokrajine Vojvodine obvezuje subvencionirati zapošljavanje 100 radnika u mljekari u Senti.

Varaždinska Vindija kupila je mljekaru Senta iz istoimenog vojvođanskog mjesta koja ne radi već šest godina, a direktor Miroslav Ćurčić najavljuje ulaganje 15 milijuna eura početnog kapitala u Senti i da će mljekara početi raditi do kraja godine, kapacitetom prerade 120 000 litara mlijeka dnevno, javlja agencija Beta.

Ćurčić je dodao kako Vindija planira i proširenje proizvodnje jer se Vindija bavi i uzgojem pilića i plasiranjem pilećeg mesa. Mediji u Srbiji podsjećaju kako Vindija u svom sastavu ima devet poduzeća, od kojih se šest bavi proizvodnjom hrane i zapošljava oko 3 500 radnika u Hrvatskoj, a ima više od šest tisuća kooperanata od kojih kupuju sirovinu.

Danas je premijer pokrajine Vojvodine Bojan Pajtić potpisao ugovor s predstavnicima Vindije kojim se Vlada autonomne pokrajine Vojvodine obvezuje subvencionirati zapošljavanje 100 radnika u mljekari u Senti.

Komentara 9

AN
angel70
07:45 05.05.2012.

a kad srbija hoće investirati u hrvatsku onda se pravite ludi.... nije lepo ....

Avatar akromegalija
akromegalija
11:04 05.05.2012.

Dragi Angel da se u Hrvatskoj nešto isplati onda bi se i investiralo , bolje za Vas da investirate u svoju zemlju da zaposlite svoje ljude , vi ste stvorili puno bolje temelje za napredak .

ME
mergud
23:03 04.05.2012.

Nema sumnje g. Drk je veoma sposoban gospodarstvenik koji ima nos kako spasiti posrnule i upropaštene firme ali žalim njegove djelatnike kojima neće ići plaće prema gore narednih 10 godina radi kupnje takvih firmi.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije