Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pluris

Validus u blokadi, traži partnere i prodaje Mils

marina baca
03.05.2010.
u 15:15

Već ranije je poznata Podravkina i Lloydova blokada računa. Zbog blokade dionica Validus je na promatranju, a iz tvrtke je priopćeno kako se vode pregovori o dokapitalizaciji.

Nakon blokade računa i otežanog poslovanja Validusa pa stoga i dijela tvrtki u njegovu vlasništvu, intenzivno se traži strateški partner koji će u te tvrtke ubrizgati svježi kapital. Danas je sa Zagrebačke burze priopćeno da je Validusova dionica u promatranju zbog blokade. Već otprije je poznata blokada i prijetnja Podravke ovrhom zbog duga od 180 milijuna kuna, odnosno 102 milijuna zbog mjenice koju je umjesto Fime platila Erste factoringu, te neplaćenog kredita od 80 milijuna kuna. Dug od 45 milijuna potražuje i reosiguravatelj Croatia Lloyd.

Validus je priopćio da su u tijeku pregovori o ulasku strateškog partnera u tvrtku, a u završnoj je fazi i prodaja vlasničkog udjela u mljekari Mils. Sa ASA Financeom, inače društvom za ekonomski, financijski i pravni konzalting iz Sarajeva, potpisan je protokol o dokapitalizaciji banke Fima iz BiH. Validus, odnosno tvrtka Pluris, jedan je od tri sljedbenika Fima grupe, čiji su se vlasnici prošle godine razišli. Direktorica Plurisa je Marina Bača, no nadzire ga i odluke donosi Dubravko Žganec.

Imovina tvrtke nije neznatna, pa tako imaju većinske udjele u hotelima Helios-Farosu na Hvaru i Visu na otoku Visu te Fima banci u BiH, ali i znatan utjecaj u Vaba banci, splitskoj mljekari Mils, Modroj špilji u Komiži... Neke od tih tvrtki njihovi vjerovnici već odmjeravaju zbog naplate. Prije mjesec dana srpski poduzetnik Ranko Mimović objasnio je svoje planove za preuzimanje Fime Ami, ali i dokapitalizaciju Validusa i Plurisa, ulaskom prije svega u bankarski i turistički sektor.

Komentara 1

OH
ohhh
18:06 03.05.2010.

što je ovo? loš photoshop? foto robot? dajte više budite ozbiljni !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije