Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Investiraju 793 milijuna kuna

Valamar otvara luksuzni hotel i kamp

Valamar Riviera
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/3
01.05.2019.
u 14:51

Ta kompanija trenutno finalizacija ovogodišnje investicije vrijedne oko 793 milijuna kuna, koje predstavljaju nastavak strategije ulaganja u hrvatski turizam u sklopu koje je Valamar do sada uložio preko pet milijardi kuna.

Prvi kvartal 2019. Valamar Riviera okončala je s 53 milijuna ukupnih prihoda i sedam milijuna kuna više prihoda od prodaje nego u prvom kvartalu 2018. To je, pojašnjavaju u Valamaru, je u najvećem dijelu rezultat dobrog poslovanja prve zimske sezone hotela Valamar Obertauern, te ističu da, s obzirom na pomicanje uskrsnih praznika u drugi kvartal i mali udio prihoda koji Valamar ostvaruje u prvom kvartalu, rezultati nisu indikativni.

Ta kompanija trenutno finalizacija ovogodišnje investicije vrijedne oko 793 milijuna kuna, koje predstavljaju nastavak strategije ulaganja u hrvatski turizam u sklopu koje je Valamar do sada uložio preko pet milijardi kuna. Među najvećim investicijskim projektima ističu se dva nova objekta visoke kategorije, Istra Premium Camping Resort 5* te Valamar Collection Marea Suites 5* u Poreču, koji se otvaraju u lipnju i koji već bilježe dobar prihvat na tržištu.

- Očekujemo uspješno i pravovremeno otvorenje svih ovogodišnjih investicijskih projekata i zadovoljni smo poslovanjem na početku sezone za vrijeme uskrsnih blagdana. Potražnja je zadovoljavajuća, posebno za smještajne objekte u koje smo investirali, ali očekujemo izazovnu turističku sezonu s obzirom na globalna kretanja i povećanu konkurentnost pojedinih destinacija, osobito na Mediteranu - kaže Željko Kukurin, predsjednik Uprave Valamar Riviere.

Inače, Valamar je ove godine otvorio oko 400 novih radnih mjesta te će u sezoni 2019. od Istre i Kvarnera do Dubrovnika zapošljavati više od 7.000 djelatnika. Valamar je ocijenjen kao najbolji poslodavac u turizmu te jedina turistička kompanija koja je prema neovisnom istraživanju ušla u top 20 poslodavaca u Hrvatskoj. Svojim djelatnicima jamči minimalna neto primanja u iznosu od 5.000 kn do 7.500 kuna za puni mjesečni fond sati, posebne nagrade u sezoni te 13. plaću i božićnicu.

Dionica Valamar Riviere u travnju je uvrštena na Vodeće tržište Zagrebačke burze, najzahtjevniju kotaciju Zagrebačke burze, što je, hale se u kompaniji, dodatna potvrda visoke razine poslovne i financijske komunikacije, transparentnosti i korporativnog upravljanja u Valamaru.

Pogledajte i video Hotel Olympia u Vodicama

Komentara 1

ET
etizop12
16:55 01.05.2019.

napisan članak o svemu i svačemu ali o novom campu skoro niti riječi, valjda u rečenici da se nešto novo otvara u Porecu????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije