Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Usprkos dogovoru čelnika G20 blagi pad azijskih burzi

Od skupa G20 investitore u Japanu mnogo više zanimaju parlamentarni izbori za dva tjedna pa su ulagači u Tokiju prilično suzdržani. Indeks Nikkei-225 pao je 0,45 posto, na 9630 bodova, što je najniže u posljednja dva tjedna.
28. lipnja 2010. u 09:07 1 komentara 1 prikaza
burza
Foto: arhiva VL

Azijske burze otvorile su tjedan blagim padom unatoč sinoćnjem dogovoru čelnika skupine G20 o smanjenju proračunskog manjka za 50 posto do 2013. godine. Od skupa G20 investitore u Japanu mnogo više zanimaju parlamentarni izbori za dva tjedna pa su ulagači u Tokiju prilično suzdržani. Indeks Nikkei-225 pao je 0,45 posto, na 9630 bodova, što je najniže u posljednja dva tjedna. Indeks Topix pao je 0,75 posto, na 860 bodova. Investitori najviše očekuju američke gospodarske pokazatelje, a nestrpljivo se očekuje petak kada će SAD objaviti najnovije podatke o tržištu rada.

Rast su, međutim, zabilježile burze u Koreji, Hong Kongu i Tajvanu. Na to je najviše utjecao trgovinski ugovor između Kine i Tajvana težak milijardu dolara koji bi trebao snažno potaknuti tajvanski gospodarski rast.

Digitalna komora
Digitalna komora
Poduzetnici, odsad ključne informacije doznajte klikom miša

A1 izdvaja za Vas

  • Mladen Miletić:

    Usprkos dogovoru čelnika G20 blagi pad azijskih burzi; Ili žali bože potrošenih 970 miliona samo za sigurnost i jaki dogovor kako trebaju - MORAJU da Banke funkcioniraju !