Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
proširili tržište

Dekorativni paneli iz Slavonije postali hit u Rusiji, SAD-u i Kanadi

Petar Šimić (lijevo)
Foto: Branimir Bradarić
1/2
08.04.2015.
u 22:00

Tvrtka zapošljava 110 radnika, ulaže u tehnologiju, a izvozi u 25 zemalja

Kada je prije nekoliko mjeseci na poziv HGK-a kretao put Moskve, gdje je organiziran susret hrvatskih i ruskih gospodarstvenika, niti Petar Šimić, vlasnik vinkovačke tvrtke Grad–export koja se bavi proizvodnjom dekorativnih panela, nije znao što da očekuje. Sa jedne strane bio je tu interes tvrtke za novim poslovima i još neotkrivenim i velikim ruskim tržištem, a sa druge strane opet svojevrstan strah od nepoznatoga.

Značajan uspjeh

Ipak, Šimić se pouzdao i u dobra iskustva od prije dvije godine, sa sajma u Nürnbergu, kada mu je dolazak na sajam donio poslovnu suradnju i izvoz na tržište SAD-a i Kanade.

– Bilo je tamo niz susreta, razgovora... Između ostalih razgovarao sam i sa vlasnicima tvrtke Satels, Sergejom Savehukom i Adreyom Levkinom, koji se bave proizvodnjom vrata i prozora od PVC-a i aluminijuma. Vrlo brzo smo uvidjeli da postoji mogućnost suradnje. Nakon što su došli u Vinkovce, gdje su vidjeli naš asortiman, proizvodne pogone i strojeve, taj moj posjet Moskvi rezultirao je potpisivanjem ugovora o proizvodnji dekorativnih panela sa tvrtkom Satels, kaže Šimić. Ističe kako je za njegovu tvrtku ovaj ugovor značajan poslovni uspjeh tim prije kada se zna da se u Rusiji tek sada polako uvode moderni i kvalitetni dekorativni paneli. Prema ugovoru, Grad–export će ruskom partneru godišnje isporučivati trećinu svoje godišnje proizvodnje, oko 10-12 tisuća dekorativnih panela, od ukupno 40.000 koliko ih proizvedu.

Ovaj ugovor „natjerat" će Šimića da požuri i sa dogradnjom proizvodnih kapaciteta tvrtke u Vinkovcima koja važi za najveću tvrtku u ovoj branši u ovom dijelu Europe.

Hrvatska pamet

– Proširit ćemo svoje proizvodne kapacitete za još oko 1100 kvadratnih metara. Planiramo uposliti i novih 20-30 radnika – pojašnjava Šimić.

Inače, Grad–export zapošljava 110 radnika, a izvozi u 25 zemalja Europe i svijeta, ističe Šimić napominjući da do ovog rezultata nije došlo slučajno. Naime, u Grad – exportu puno se ulaže u proizvodnu tehnologiju tako da posjeduju sve najmodernije strojeve. Pojavljuju se i na brojnim sajmovima.

– Primjer naše tvrtke je i dokaz da hrvatska pamet i proizvodi imaju mjesta na svjetskoj tržnici ali i kako treba raditi planski, sustavno i pametno, zaključio je Šimić.

>> Direktor najveće hrvatske farme jaja: Hit su ‘sretna’ jaja, iako 15% skuplja

>> Zarada do 3.500 eura na maloj površini, nema nikakvih ulaganja, a otkup je zagarantiran

Komentara 1

KU
kupusizec
09:05 09.04.2015.

aluminijuma? E moj čovik...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije