Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pozitivno poslovanje

Đuro Đaković u prvom tromjesečju ostvario dobit od 3,8 milijuna kuna

Đuro Đaković
Ivica Galovic/PIXSELL
01.05.2018.
u 14:57

Usprkos nezadovoljavajućoj strukturi udjela vlastitog kapitala i nedovršenom restrukturiranju tvrtke Industrijska rješenja, postignuta EBITDA (dobit prije amortizacije, financijskih prihoda i rashoda te poreza) imala je snažan rast u odnosu na prethodna tri kvartala.

Đuro Đaković napokon se može pohvaliti pozitivnim poslovanjem. U prva tri mjeseca ove godine slavonskobrodska grupacija ostvarila je ukupnu dobit od 3,8 milijuna kuna, a povećani su i prihodi od izvoza. Usprkos nezadovoljavajućoj strukturi udjela vlastitog kapitala i nedovršenom restrukturiranju tvrtke Industrijska rješenja, postignuta EBITDA (dobit prije amortizacije, financijskih prihoda i rashoda te poreza) imala je snažan rast u odnosu na prethodna tri kvartala.

Dobri poslovni rezultati ostvareni su prvenstveno zahvaljujući dobroj popunjenosti kapaciteta u segmentu Transporta, odnosno proizvodnje vagona, koji je zaslužan za više od 50 posto prihoda, te projektima u segmentu Industrije i energetike. - Naš glavni fokus bit će na tržišnom nastupu, ugovaranju dovoljne količine poslova za optimalnu popunjenost kapaciteta te na financijskom restrukturiranju i ostvarivanju bolje ročnosti ukupnih obveza, a nakon toga i većeg sudjelovanja vlastitog kapitala u izvorima poslovanja – poručili su iz uprave Đuro Đaković Grupe. 

Proces restrukturiranja koji je započeo krajem 2014. operativno završava s drugim kvartalom ove godine. Uprava u budućnosti očekuje nastavak pozitivnih trendova u poslovanju te postizanje preduvjeta za dugoročno održiv i stabilan rast i razvoj.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije