Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Negativno poslovanje

Đuro Đaković lani ostvario gubitak od 27,1 milijuna kuna

Đuro Đaković
Ivica Galovic/PIXSELL
30.01.2018.
u 17:33

Manje prihode su ostvarili segment Obrane za 3,9 milijuna kuna i segment Industrije i energetike za 166,1 milijuna kuna.

Grupacija Đuro Đaković u razdoblju lani je ostvarila ukupne prihode u visini od 547,3 milijuna kuna te ukupne rashode u visini od 573,5 milijuna kuna, navodi se u izvješču o poslovanju tvrtke. Gubitak u poslovanju je 27,1 milijun kuna.  

Istovremeno je ostvarena pozitivna EBITDA (dobit prije amortizacije, financijskih prihoda i rashoda te poreza) u visini od 14,4 milijuna kuna, što čini EBITDA maržu od 2,7 posto. Kao razloge negativnog poslovanja u Grupaciji navode gubitke ostvarene u društvu Industrijska rješenja, izrazito visoki financijski rashodi te gubitak ostvaren u Specijalnim vozilima u proizvodnji vagona tipa Uacns.

 Manje prihode su ostvarili segment Obrane za 3,9 milijuna kuna i segment Industrije i energetike za 166,1 milijuna kuna. Segment Transporta je zabilježio rast prihoda za 140,4 milijuna kuna radi ugovaranja većih količina vagona. Izvoz kao glavni izvor prihoda cjelokupne grupacije Đuro Đaković je također rastao za više od 110 posto i ostvareno je 303,1 milijuna kuna izvoza, odnosno 158,9 milijuna kuna prihoda više  u odnosu na 2016. godinu.

- Ove godine očekuju nas ključni procesi koji su preostali za dovršetak procesa restrukturiranja. Prvi cilj je rješavanje problema ročnosti obveza i likvidnosti te nakon toga rješavanje problema strukture izvora poslovanja. Drugi cilj je nastavak procesa restrukturiranja u Industrijskim rješenjima, koji bi nakon provedbe mjera u 2018. godini trebao dovesti do toga da društvo ima pozitivan operativni rezultat – kažu u Upravi Đure Đakovića.

Ključne riječi

Komentara 1

GA
gamarema
20:30 30.01.2018.

Jesu si menadžeri udarili penale?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije