Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Upravni odbor HAK-a smijenio T. Družaka, novi šef Zvonko Šmuk

Smjena je obrazložena Družakovim prekoračenjem ovlasti, kršenjem Statuta i neizvršavanjem odluka Upravnog odbora iako u HAK-u ne navode o što se Družak točno ogriješio.
18. ožujka 2010. u 17:18 3 komentara 152 prikaza
autocesta
Foto: Boris Ščitar

Kao što je Večernji list dan prije i najavio, Upravni odbor Hrvatskog autokluba smijenio je jučer glavnog tajnika Tomislava Družaka. Na njegovo je mjesto kao v.d. postavljen Zvonko Šmuk, dosadašnji pomoćnik glavnog tajnika. Upravni je odbor Družakovu smjenu službeno obrazložio “kršenjem Statuta, prekoračenjem ovlasti i neizvršavanjem odluka Upravnog odbora” te je zaključio da je HAK-u potreban iskorak u poslovanju te dobra radna atmosfera. U HAK-ovu priopćenju ne navodi se o što se to točno Družak ogriješio.

Prema našim informacijama, koje u HAK-u službeno opovrgavaju, Družak je smijenjen zbog rata za prevlast u toj neprofitnoj udruzi, koja je lani imala 102 milijuna kuna prihoda, koji je vodio s predsjednikom Ivom Bikićem. Također, navodno je pozadina spora i afera s kupnjom zemljišta za centar sigurne vožnje zbog koje su članovi HAK-a podigli kaznenu prijavu, a policija je nedavno bila u HAK-u kako bi uzela dokumentaciju o tom zemljištu.

Družak je navodno spreman surađivati s policijom, iako je kaznena prijava dignuta i protiv njega, jer se ne smatra odgovornim za kupnju zemljišta koje je HAK dvostruko skuplje platio posredniku umjesto da ga je kupio od banke koja je triput oglašavala njegovu prodaju za nižu cijenu. Družaku je četverogodišnji mandat trebao isteći u svibnju ove godine, a pozicija glavnog tajnika operativno je najvažnija funkcija u HAK-u.

Predsjednik Zoran Milanović
junak našeg doba
Piše Miljenko Jergović: Zoran Milanović, javnost bez medija
Financijska pismenost
NOVA PARADIGMA
Financijska pismenost sve prepoznatija kao ključna životna vještina današnjice
  • kreont:

    Kakva klasika, lopov je zamjnjen friškim lopovom, kako starom lopovu nebi stali na rep.

  • -obrisani-:

    Pa gdje ćeš u HAK-u naći poštenijeg čovjeka od Šmuka. Poštenijeg tamo nema. :D

  • 777x888:

    svatko tko je iole upoznat sa hakom, bilo iznutra bilo izvana, zna da je hak tek sada, prvi puta u povijesti, dobio priliku za istinski iskorak i postavljanje svih kockica na svoje mjesto...uz što je moguće manje politike i bez ... prikaži još! prodavača magle na čelu koji drže figu u džepu...ostaje samo radradradradradradradradradradradradradradradradradrad