Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

'HPB nam nije dao mogućnost rješavanja duga, bez najave su blokirali račun'

prava Petrokemije d.d., ističe se u priopćenju, poduzima sve mjere za brzo rješenje problema s HPB - om kako bi se spriječila daljnja eskalacija u svrhu zaštite svih dionika
09. ožujka 2015. u 09:25 1 komentara 207 prikaza
Petrokemija
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL

Petrokemija d.d. je i službeno reagirala na blokadu računa, koju je u petak izazvala Hrvatska poštanska banka naplatom svojih potraživanja.

– Petrokemija d.d. s HPB - om ima reguliran direktan kreditni odnos, neodrživ za Petrokemiju d.d. i koji unatrag tri mjeseca Uprava Petrokemije d.d. pokušava regulirati s Upravom HPB - a na prihvatljiviji način, ali temeljem kojeg se obveze uredno izvršavaju. Za dio indirektnog duga po jamstvu za  jednog od dugoročnih  kupaca Petrokemije d.d. također se pokušavao iznaći prihvatljiv model rješenja nastalog duga i Uprava Petrokemije d.d. izašla je u susret svim zahtjevima HPB - a u cilju sporazumnog načina rješavanja istoga. U vrijeme do trenutka blokade od strane HPB - a, Petrokemija d.d. čekala je službeni odgovor banke na dostavljeni prijedlog rješenja duga. Međutim, u očekivanju prihvaćanja modela sporazuma ili protuprijedloga istoga u petak, 6. ožujka 2015., HPB je bez ikakve prethodne najave blokirao sve poslovne račune Petrokemije d.d. radi naplate svojih potraživanja po jamstvima za istog tog kupca, ne dajući Petrokemiji d.d. mogućnost rješenja nastalog duga – stoji u priopćenju kutinske tvrtke.

Uprava Petrokemije d.d., ističe se u priopćenju, poduzima sve mjere za brzo rješenje problema s HPB - om kako bi se spriječila daljnja eskalacija u svrhu zaštite svih dionika.

Trenutačno sva proizvodna postrojenja Petrokemije d.d., nakon provedenog remonta u siječnju 2015. godine, rade punim kapacitetom. Zalihe mineralnog gnojiva i trenutna proizvodnja u potpunosti je dovoljna za opskrbu hrvatskog tržišta i tržišta zemalja u okruženju za predstojeću proljetnu sjetvu i prihranu ozimih kultura te će stoga Petrokemija d.d. poduzeti sve potrebne mjere za što brže rješavanje problema s HPB-om kako bi mineralno gnojivo bez poteškoća došlo do krajnjih korisnika.

>> HPB blokirao Petrokemiju, stožer prijeti: Zaustavljamo isporuku gnojiva

Likovi Matana i Šunje
NI MATAN NI ŠUNJE NE MOGU PREKO
Pustoš uz granicu: U BiH su kupovali gajbu piva za 40 kuna, gorivo za dvije, lijekove... Toga više nema
ISTRAŽUJEMO
Ovo je najčešćih 10 vrsta spavača – prepoznaješ li sebe među njima?
  • tony_montana:

    LOL, koja je ovdje igra. Isti vlasnik potkopava jednu od svojih firmi... tko je tu lud?