Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Uprava Kraša smatra ponudu MI braća Pivac niskom

Što se tiče Pivčevih namjera u pogledu budućeg poslovanja Kraša, u dokumentu se ocjenjuje da bi sinergija s Pivcem pozitivno djelovala na Kraš te da su Pivčevi strateški planovi kompatibilni s dugoročnim i kratkoročnim planovima Kraša
04. studenoga 2019. u 11:56 1 komentara 351 prikaza
Kraš
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL

Uprava Kraša danas je ocijenila da je ponuda Mesne industrije (MI) braća Pivac za preuzimanje dionica Kraša po cijeni od 430 kuna za dionicu niska.

Pivac i Kraš 430 kuna za dionicu Hanfa odobrila MIB Pivcu ponudu za preuzimanje Kraša

Cijena iz ponude je veća za manje od jedan posto u odnosu na prosječnu ponderiranu cijenu dionica Kraša tijekom tri mjeseca koja su prethodila nastanku obveze objave ponude, kaže se u mišljenju uprave Kraša o ponudi za preuzimanje objavljenom putem Zagrebačke burze.

Podsjeća se pritom da je najniža cijena po kojoj je Pivac stjecao dionice Kraša tijekom razdoblje od godine dana prije nastanka obveze objave za preuzimanje iznosila 410 kuna po dionici, a prosječna ponderirana cijena na burzi tijekom tri mjeseca koja su prethodila toj obvezi 427,05 kuna.

Uprava Kraša smatra da Pivac u svojoj ponudi nije uzeo u obzir da je u tri mjeseca koja su prethodila nastanku obveze objave ponude za preuzimanje najviša cijena iznosila i do 505 kuna po dionici, a da se dionicama Kraša nakon nastanka obveze trgovalo i po 1.090 kuna.

Što se tiče Pivčevih namjera u pogledu budućeg poslovanja Kraša, u dokumentu se ocjenjuje da bi sinergija s Pivcem pozitivno djelovala na Kraš te da su Pivčevi strateški planovi kompatibilni s dugoročnim i kratkoročnim planovima Kraša.

Kraš stekao 21,18 posto udjela Šaranović u dionice Kraša uložio najmanje 280 milijuna kuna

Mesna industrija braća Pivac je ponudu za preuzimanje dionica Kraša po cijeni od 430 kuna za dionicu objavila 23. listopada.

U ponudi ističe da ne djeluje zajednički niti s jednom drugom osobom. Rok trajanje ponude je 28 dana od dana objavljivanja u Narodnim novinama, odnosno od 25. listopada ove godine.

U obrazloženju ponude uz ostalo se navodi se da Kraš ima snažan potencijal da, uz daljnja ulaganja, postigne znatno bolje poslovne rezultate te zadrži i dodatno ojača svoj položaj na domaćem, regionalnom i svjetskom tržištu, kao i da postane jedno od najznačajnijih poduzeća u sastavu grupe MIB Pivac.

vraćamo sat
Noćas počinje zimsko računanje vremena: Evo što se još mijenja
RIT Croatia
PROMO
Svakodnevno mjerimo razinu sigurnosti na našim kampusima
  • Avatar Beograđaninn
    Beograđaninn:

    Niste objavili da je Šaranović presao 25% akcija i da je sada drugi po veličini vlasnik Kraša?