Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Uniline ostvario rekordnih 414 milijuna kuna ukupnih prihoda

Na godišnjem susretu Unilinea s poslovnim partnerima, na kojem su prisustvovali i ministar turizma Gari Cappelli te direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, predsjednik Uprave Boris Žgomba istaknuo je da su i lani nastavili višegodišnji trend dvoznamenkastog rasta ukupnog prihoda i dobiti
14. ožujka 2019. u 17:04 1 komentara 417 prikaza
Uniline
Foto: Uniline
Pogledajte galeriju 1/2

Turistička kompanija Uniline u 2018. je ostvarila rekordnih 414 milijuna kuna ukupnih prihoda ili 10,5 posto više nego u 2017., dok joj je dobit porasla za 15 posto, a nastavak pozitivnih trendova očekuju i ove godine, kazao je u četvrtak za Hinu predsjednik Uprave Unilinea Boris Žgomba.

KRENULI S 5 ZAPOSLENIH Uniline otvorio novi ured u Zagrebu i zapošljava preko 200 radnika

Na godišnjem susretu Unilinea s poslovnim partnerima, na kojem su prisustvovali i ministar turizma Gari Cappelli te direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, Žgomba istaknuo je da su i lani nastavili višegodišnji trend dvoznamenkastog rasta ukupnog prihoda i dobiti.

"To nam je čvrsti temelj da ambiciozno krenemo i u 2019. i to u ozračju turbulentnih kretanja međunarodnih turističkih trendova ponude i potražnje i sve oštrijem nadmetanju za svakog gosta s konkurentskim mediteranskim destinacijama", poručio je Žgomba, podsjetivši da su u 2018. dosta ulagali u novo poslovno sjedište u Puli, novi ured u Zagrebu te inovativni integrirani kompanijski softver radi podizanja efikasnosti i objedinjenog upravljanja poslovanjem.

Dubrovnik: Gradska plaža Banje uvijek je prepuna turista Boris Žgomba: Hrvatski turistički sektor ove će se godine morati više potruditi za rezultate

Naglasio je da je lanjski porast prihoda pratilo i povećanje broja zaposlenih za 10 posto u odnosu na 2017., a važnim je ocijenio i što su rast poslovanja u 2018. zabilježile i tri Unilineove kompanije u regiji (Uniline Celje u Sloveniji, Uniline Plus u Bosni i Hercegovini te Uniline Experience u Srbiji).

"Pozicioniramo se kao destinacijska menadžment kompanija u regiji jugoistočne Europe, s fokusom na cjelogodišnje turističko poslovanje. Izazove za dalji rast prihoda i dobiti vidimo u intenziviranju aktivnosti na tradicionalnim europskim tržištima, ali i prodaje na dalekim tržištima, poput korejskog i kineskog, gdje smo već prisutni, kao i u Južnoj Americi, gdje dosta radimo", kazao je Žgomba, otkrivajući da se dosta bave i razvojem turizma posebnih interesa, posebice zdravstvenog i sportskog, za što drži da je potrebno više i kvalitetnije iskoristiti raspoloživu infrastrukturu i prirodne resurse za poslovanje izvan ljetnog dijela turističke sezone.

Pogledajte i video o uvođenju eura:

Zoran Mamić
DVA PUTA U SMRTNOJ OPASNOSTI
Život Zorana Mamića visio o koncu, tu nesreću preživi tek jedna od tisuću osoba
Solana Nin
SINERGIJA PRIRODE
Jeste li već otkrili kraljicu među solima?