Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

UniCredit i Allianz učvršćuju svoje partnerstvo

UniCredit i Allianz objavljuju da su potpisali okvirni ugovor i dva dodatna ugovora o kupoprodaji udjela u Zagrebačkoj banci, s namjerom da otpuste svoje izravne i neizravne dioničke udjele.
30. rujna 2022. u 09:34 106 prikaza
Zagrebačka banka
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL

Ovisno o provedbi, slijedom postupka obavještavanja lokalnih regulatora:

  1. UniCredit S.p.A će od Allianz SE kupiti udio od 11,72% u dioničkom društvu Zagrebačka banka ("Zaba"), u vodećoj banci u Hrvatskoj koja je članica UniCredit Grupe,

  2. Allianz Holding EINS GmbH će od Zabe kupiti manjinski udio od 16,84 % u hrvatskom osiguravajućem društvu Allianz Hrvatska, dioničko društvo za osiguranje.

Iako nije spriječen s ugovornog i pravnog stajališta, UniCredit S.p.A trenutno ne razmatra povlačenje dionica Zabe s burze, niti istiskivanje manjinskog udjela.

U kontekstu svoje snažne podrške bankarskim aktivnostima i klijentima u srednjoj i istočnoj Europi, UniCredit jača svoju poziciju na hrvatskom bankarskom tržištu, obzirom na snažnu lokalnu komercijalnu prisutnost, pozitivne prognoze BDP-a i nadolazeće pristupanje Republike Hrvatske eurozoni.

Obje grupacije ostaju predane atraktivnom hrvatskom tržištu banko osiguranja.

Racionalizacijom međupovezanosti u Republici Hrvatskoj, ove transakcije za obje strane otvaraju dodatni potencijal. Nadovezuju se na obnovljene sporazume najavljene ranije ove godine u Njemačkoj i Italiji te dodatno svjedoče snažnom partnerstvu UniCredita i Allianz Grupe.

PBZ CROATIA OSIGURANJE obvezni mirovinski fondovi
Otkrivamo
Istražili smo: Znate li kako ostvariti svoje pravo na mirovinu
Argeta
STROGO ČUVANO
Otkrijte tajnu tako dobrog posebnog okusa