Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Valute

Unatoč dogovoru o Grčkoj, tečaj eura i dalje pod pritiskom

euri
Sanjin Strukić/PIXSELL
28.03.2010.
u 12:50

Tako je američki dolar ojačao prošlog tjedna u odnosu na europsku valutu za 0,9 posto, pa je tečaj eura skliznuo na 1,3408 dolara.

Dogovor čelnika Europske Unije o modelu financijske pomoći Grčkoj, u sklopu kojega će se toj zemlji ponuditi zajmovi u kojima će sudjelovati i Međunarodni monetarni fond (MMF), potaknuo je krajem prošloga tjedna blagi oporavak eura na valutnim tržištima, no zbog zabrinutosti da bi isti problemi mogli izbiti u drugim zemljama eurozone,posebno u Španjolskoj, euro je i dalje ostao pod pritiskom.

Tako je američki dolar ojačao prošlog tjedna u odnosu na europsku valutu za 0,9 posto, pa je tečaj eura skliznuo na 1,3408 dolara. Sredinom tjedna tečaj eura iznosio je samo 1,3267 dolara, što je najmanja vrijednost europske valute u odnosu na dolara od svibnja prošle godine.

Prema japanskoj valuti, cijena eura porasla je za 1,3 posto, popevši se na 124,07 jena.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije