Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
druga prijava

Umjesto da klijentima proslijedi poticaje BoA ih zadržala za sebe

Bank of America
Reuters/ PIXSELL
08.03.2012.
u 18:46

Zviždač Gregory Macker tvrdi da su BoA i njezina sestrinska tvrtka BAC Homes Loans Servicing sprječavale klijente da ispune uvjete kojima bi postali prihvatljivi za program refinanciranja hipoteka (HAMP).

Bank of America primala je novčane poticaje od države za sudjelovanje u programu refinanciranja hipoteka građana, no taj novac nije proslijedila klijentima, čime je sebi uštedjela milijune dolara, piše u kaznenoj prijavi koju je saveznom sudu u SAD-u podnio jedan zviždač, prenosi Reuters.

Dok je bio zaposlen u tvrtki koja je surađivala s bankom,  zviždač Gregory Macker tvrdi da je imao priliku surađivati s direktorima BoA-e, kao i s djelatnicima njezine sestrinske tvrtke BAC Homes Loans Servicing te tvrdi kako su obje tvrtke osiguravale provedbu poslovne prakse koja je namjerno sprječavala klijente da ispune uvjete ili, ako ih već ispunjavaju, da ostanu prihvatljivi za program refinanciranja hipoteka (HAMP). U tužbi se nastavlja kako su se zaposlenici banke stoga pretvarali da su izgubili dokumente klijenata te bi namjerno naveli klijente na pogrešno mišljenje o svojoj podobnosti za program. Propustili bi tek toliko zahtjeva da ne bi bili sumnjivi.

Ovo je drugi slučaj ove godine da zviždač upozorava na nepravilnosti u BoA. Naime, u veljači je tvrtka Countrywide, koju posjeduje BoA, optužena za korupciju.

Sud će u oba slučaja odlučiti do 16. ožujka hoće li prihvatiti tužbe.

Komentara 1

OB
-obrisani-
22:49 08.03.2012.

Bank of America primala je novčane poticaje od države za sudjelovanje u programu refinanciranja hipoteka građana, no taj novac nije proslijedila klijentima, čime je sebi uštedjela milijune dolara >>> Eh da je BOA jedina

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije