Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Uljanik plovidba za dividende izdvaja 21,5 milijuna kuna

Iznos od 2,06 milijuna kuna rasporedit će se u zakonske rezerve, a milijun kuna radnicima jednokratnom podjelom trezorskih dionica. 21,5 milijuna kuna raspoređuje se za dividende.
07. lipnja 2010. u 16:03 1 komentara 64 prikaza
uljanik plovidba
Foto: Arhiv VL

Glavna skupština Uljanik Plovidbe održat će se 16. srpnja, a odlučivat će se, između ostaloga, o raspodjeli prošlogodišnje dobiti koja iznosi 54,63 milijuna kuna, navodi se u obavijesti objavljenoj na Zagrebačkoj burzi.

Prema prijedlogu odluke, iznos od 2,06 milijuna kuna rasporedit će se u zakonske rezerve, a milijun kuna radnicima jednokratnom podjelom trezorskih dionica.

Iznos od 546,3 tisuće kuna namijenjen je za isplatu udjela u dobiti upravi jednokratnom podjelom trezorskih dionica. Zatim, 21,5 milijuna kuna raspoređuje se za dividende, od čega je na ime predujma dividende isplaćeno ukupno 10,79 milijuna kuna. Za neraspoređenu dobit namijenjeno je 29,52 milijuna kuna.

Od ukupnog iznosa dividende, 10,79 milijuna kuna je isplaćeno dioničarima na ime predujma dividende 16. travnja. Preostali dio od 10,7 milijuna kuna isplatit će se sukladno odredbama Statuta društva i stanju na računima kod SKDD-a na dan donošenja posebne odluke Glavne skupštine.

Zoran Vakula
PROGNOZA ZA HRVATSKU
Vakula otkrio kakva bi trebala biti veljača i koliko će biti oborina
PRIPREMA VOZILA
Doznajte kako kvalitetno pripremiti vozilo za zimsku vožnju i osvojite vrijedne nagrade