Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poslovni rezultati

Ukupni konsolidirani prihodi Optima telekoma pali za 4,5 posto

Matija Martić Optima (1)
Daniel Kasap/PIXSELL
30.07.2013.
u 14:14

U prvom polugodištu 2013. godine kompanija je pak ostvarila značajan rast u maloprodajnim tržištima širokopojasnog pristupa internetu te multimedijalnim uslugama

Optima telekom u prvih je 6 mjeseci 2013. godine ostvarila značajan rast u maloprodajnim tržištima širokopojasnog pristupa internetu te multimedijalnim uslugama, izvijestili su iz te kompanije.

Navode kako prihodi od internetskih usluga na kraju prvog polugodišta 2013. iznose 48, 5 milijuna kuna te su veći za 20,8 posto u odnosu na isto razdoblje lani. Prihodi od multimedijalnih usluga rasli su za 57,1 posto, a prihodi podatkovnih usluga za 84, 9 posto u usporedbi s rezultatima u istom razdoblju lani.

Unatoč tome, kompanija navodi kako ukupni konsolidirani prihodi na kraju prvog polugodišta 2013. bilježe pad za 4,5 posto u odnosu na isto razdoblje lani te iznose 277,1 milijun kuna. Navode kako su na smanjenje ukupnih konsolidiranih prihoda najveći utjecaj imali prihodi od javne govorne usluge koji i na globalnoj razini imaju tendenciju pada.

Operativna dobit (EBITDA) pala je za 8,8 posto u odnosu na isto razdoblje lani te iznosi 41 milijun kuna. Kao djelomičan uzrok padu Optima navodi pokretanje postupka predstečajne nagodbe te povećanje troškova povezanih s njom.

>> Optima telekom u prvom kvartalu ostvario dobit od 26,5 mil. kuna

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije