Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POZAJMICA

Ukrajina dobila dvije milijarde dolara od MMF-a

plin
Reuters/Pixsell
13.12.2009.
u 08:36

Dio pozajmljenog novca namijenjen je za plaćanje rate plina Rusiji, koja dospijeva u siječnju 2010. godine. Ta je svota samo dio od ukupno 16 milijardi dolara kredita, koliko je Ukrajina dobila od MMF-a

Ukrajinska vlada osigurala je pozajmicu od dvije milijarde dolara od Međunarodnog monetarnog fonda.

Dio novca namijenjen je za plaćanje rate plina Rusiji, koja dospijeva u siječnju 2010. godine. Pozajmica od dvije milijarde dolara samo je dio od ukupno 16 milijardi dolara kredita, koliko je Ukrajina dobila od MMF-a. Do sada je Kijevu isplaćeno 11 milijardi dolara, prenosi Bankamagazin.

Ostatak pozajmice suspendiran je u listopadu budući da je MMF daljnje isplate uvjetovao ekonomskim reformama u Ukrajini. Ukrajinske vlasti su ipak uspjele uvjeriti Međunarodni monetarni fond da im omogući novu tranšu pozajmice, jer bi bez nje zemlja bila u gotovo bezizlaznoj situaciji budući da ne bi mogla platiti plin Rusiji.

 

Ključne riječi

Komentara 1

IB
Ivana Brkić Ćubela
09:40 13.12.2009.

MMF Fizički fenomen kase bez dna. U nju rado zavlačimo ruku jer nismo sposobni da pravimo pare, a volimo da trošimo. Ako nam je deda-Dobrica otac nacije, MMF je onda bogata tetka Rada iz Amerike. - Tražićemo četiri milijarde, dobićemoćemo dve. To će da nam traje do kraja godine. Sledeće godine tražimo opet još dve, ali ćemo da reprogramiramo... bla...bla...još tri milijarde... - Dobro ko će to da vraća, pizda ti materina? - Odlično pitanje, vidite, reprogramom duga ostvarićemo makrofinansijsku stabilnost i time će refinansiranje dospelih dugova biti uslovljeno budžetskim suficitom koji ćemo ostvariti novim kreditnim aranžmanom sa MMF, od šest milijardi...bla...daće tetka...bla...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije