Naslovnica Biznis Potrošač

Ukidanjem savjetovališta krši se Zakon o zaštiti potrošača

Već nekoliko godina savjetovalištima nije omogućeno održivo financiranje
14. prosinca 2018. u 19:14 0 komentara 550 prikaza
Biljana Borzan
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Bez savjetovališta, zaštita potrošača u RH je samo „mrtvo slovo“ na papiru, a povećala bi se pravna nesigurnost, nepoštenje te broj blokiranih i nezadovoljnih građana, stoji u otvorenom pismu koje je u povodu ukidanja savjetovališta za potrošače ministru Darku Horvatu uputila europarlamentarka Biljana Borzan.

Biljana Borzan NOVA EVALUACIJA Još se može povući dio novca za dizala iz EU

Tvrdi kako već nekoliko godina savjetovalištima nije omogućeno održivo financiranje, a najveći je problem nastao početkom prosinca kad je Ministarstvo gospodarstva na portalu e-Savjetovanja objavilo upute za prijavitelje na javni natječaj za financiranje projekata udruga u području zaštite prava potrošača u 2019. u kojima se ne spominju dosadašnje savjetovanje ni regionalna savjetovališta za potrošače premda je njihovo postojanje određeno Nacionalnim programom.

Call služba SADA I ZA TELEKOME Kraj prakse koja je užasavala korisnike: Ukida se ugovor preko telefona

Izostane li u idućoj godini dosadašnje financiranje rada regionalnih savjetovališta za potrošače, krši se i Zakon o zaštiti potrošača. 

VIDEO: Biljana Borzan o nižim cijenama međunarodnih poziva

[video: 27868 / ]   
Cromaris
Uzgoj ribe
Riba hrani generacije, a prosječno je pojedemo dvostruko manje od europskog prosjeka

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.