Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zagrebačka burza

U sedam dana od 30 dioničkih fondova poraslo njih 10

Zagrebačka burza
Foto: Tatjana Tadić/PD/PIXSELL
15.06.2015.
u 16:26

Među deset fondova s najvećim tjednim rastom nalaze se dionički i jedan mješoviti

Protekli tjedan je od 78 aktivnih otvorenih investicijskih fondova poraslo njih 32, a četiri fonda ostvarila su rast veći od jedan posto. Ukupno je 45 fondova tjedan završilo u crvenom a njih 11 pali su više od jedan posto. Promatrano od početka godine kod fondova prevladavaju pozitivni tjedni rezultati, naime od ukupno 24 tjedna, 16 je bilo pozitivnih. Sumarno su fondovi u zadnja 65 tjedna zabilježili 53 pozitivna tjedna, javlja portal hrportfolio.hr.

Među deset fondova s najvećim tjednim rastom nalaze se dionički i jedan mješoviti. Tjedne promjene svih fondova kretale su se u rasponu od +1,49 do -3,91 posto.

U proteklom je tjednu od 30 dioničkih fondova njih 10 poraslo. Najviše je vrijednost uvećana fondu Erste Adriatic Equity koji je ostvario tjedni rast od +1,49 posto i postao dobitnik tjedna među svim fondovima. Erste Adriatic Equity 68 posto portfelja drži investirano u Hrvatskoj, 13 posto u Sloveniji i Srbiji te 6 posto u Rumunjskoj. U portfelju su najzastupljeniji prehrambena i duhanska industrija (32%) zatim banke i financijske institucije (21 %) te građevinarstvo s udjelom od 16 posto. Na ljestvici najvećih tjednih prinosa slijedi Allianz Equity s tjednim rastom od 1,25 posto te A1 koji je porastao za 1,24 posto. NETA US Algorithm bilježi najveći tjedni pad (-3,91%) a slijedi NETA Global Developed s padom od 2,63 posto i NETA Frontier (-2,56%).

Više pročitajte ovdje.

>>Crobexi u suprotnim smjerovima, Kraš dobitnik dana

>>Crobexi u plusu, šest milijunaša

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije