Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
USPJEŠAN POSAO

U riječkoj luci ukrcane još dvije Gredeljeve lokomotive za Afriku

Gredelj,lokomotive,ukrcaj
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
1/3
27.01.2014.
u 15:09

Svih 30 lokomotiva isporučeno je u ugovorenim rokovima, u manje od godinu dana

Na brod Waldijk privezan uz Orlandov gat u riječkoj luci u ponedjeljak su ukrcani transformatori, oprema i posljednje dvije od trideset dizelskih lokomotiva koje je Tvornica željezničkih vozila Gredelj proizvela u suradnji s američkom kompanijom National Railway Equipment Company (NREC)  za Državne željeznice Maroka.

Težak teret, pojedinačna težina lokomotive je 102 tone, ukrcan je Liebherr obalnim dizalicama kojima su, kad su u srpnju lani postavljene, upravo Gredeljeve lokomotive bile prvi ukrcani teret.

Lokomotive serije GT26CW iz Rijeke će otploviti put Maroka, a ovaj uspješan posao otvorio je vrata Gredelju da zajedno s američkim partnerom nastavi isporuku lokomotiva za tržište Afrike o čemu će ugovor biti potpisan uskoro. 

Svih 30 lokomotiva isporučeno je u ugovorenim rokovima, u manje od godinu dana. Inače, ugovori za afrički posao sklopljeni su na početku otvaranja stečajnog postupka. Dugogodišnja suradnja s američkom tvrtkom NREC nastavlja se i  ugovorom vrijednim dva milijuna dolara, a odnosi se na rekonstrukciju i modernizaciju šest lokomotiva serije GT26 i izradu još četiriju glavnih okvira za lokomotive.

>>Gredelj i NREC isporučuju tri lokomotive u Maroko

Komentara 1

DU
Deleted user
10:52 29.01.2014.

Sve je to "sića" u usporedbi s onim koliko bi Gredelj mogao napraviti kaed bi imao dosta narudžaba.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije