Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zagrebačka burza

U proteklih sedam dana najviše je porastao PBZ Global fond

Zagrebačka burza ilustracija
Davor Višnjić/PIXSELL
25.08.2014.
u 17:36

Među 32 dionička fonda u proteklom tjednu dobitnike s rastom od 3,06 posto predvodi Ilirika BRIC, koji je postao i dobitnik tjedna među svim fondovima

Protekli tjedan je svih 72 aktivnih otvorenih investicijskih fondova poraslo a od toga su čak 32 porasla preko jedan posto te je time protekli tjedan postao najuspješniji tjedan za fondove u proteklih šest godina. To je nakon devetnaest uzastopnih tjedana rasta i dva negativna tjedna, drugi tjedan da su prevladali dobitnici. Među deset fondova s najvećim tjednim rastom nalaze se samo dionički fondovi. Tjedne promjene svih fondova kretale su se u rasponu od +3,06 do +0,01 posto, piše portal hrportfolio.hr.

Među 32 dionička fonda u proteklom tjednu dobitnike s rastom od 3,06 posto predvodi Ilirika BRIC, koji je postao i dobitnik tjedna među svim fondovima. Fond Ilirika BRIC 36 posto portfelja drži investirano u Kini a 22% u Brazilu, 16% u Rusiji. Indija je u portfelju zastupljena s 10% a Hong Kong s 8%. Među sektorima najzastupljeniji su financije (35%) i energija s 21 postotnim udjelom. Na ljestvici najvećih tjednih prinosa slijedi NETA Frontier s rastom od 2,74 posto i PBZ Equity fond (+2,53 posto). Ukupno je 27 dioničkih fondova poraslo preko 1 posto. Najmanji rast bilježi Raiffeisen Absolute Aggressive (0,36%) a slijedi Platinum Blue Chip (+0,75%).

Mješoviti fondovi su u proteklom tjednu ostvarili rast u rasponu od 0,10 posto do 1,43 posto. Najviše je porastao PBZ Global fond, a slijedi ZB global s rastom od 1,26 posto. U grupi mješovitih fondova najmanje je porastao Agram Trust i to za 0,10 posto.

Više pročitajte ovdje.

>>Većina fondova rasla, dobitnik KD Nova Europa

>>Crobexi u plusu preko 2 posto, promet rastao

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije