Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poljoprivreda

U postupku prodaja lovaske tvrtke Arator

Željko Cirba
Goran Ferbezar/PIXSELL
23.02.2015.
u 13:43

Tvrtka Arator bavi se poljoprivredom i ima trenutno 63 zaposlena.

Temeljem najava o mogućoj prodaji tvrtke Arator d.o.o., iz Lovasa, Općinski odbor HDZ-a obratio se javnosti navodeći kako smatraju da je ostanak vlasništva u sadašnjoj strukturi, uz kvalitetno restrukturiranje i financijsku konsolidaciju prema planu Uprave, najbolja opcija.

– Ukoliko to prema procjeni Uprave nije moguće ili se donese odluka o prodaji tvrtke smatramo kako je najvažnije zaštiti interese tvrtke i ostanak radnika kroz programe i projekte koje će ponuditi potencijalni kupac, kaže predsjednik OO HDZ-a Željko Cirba(na slici) inače o dožupan Vukovarsko-srijemske županije. Dodaje i kako je radi opstanka tvrtke i radnih mjesta radnika izuzetno važno održati razgovore sa što više ponuditelja kako bi se odabrala najkvalitetnija ponuda. Ističe kako cilj treba biti ponuda koja će pretpostavljati zadržavanje svih djelatnika i kvalitetne, razvojne i održive, projekte značajne za tvrtku, radnike i Općinu Lovas. Ukazuje i kako su posebno zabrinjavajuće informacije koje govore o mogućem otpuštanju dijela radnika. Podsjeća i kako su tvrtku gradile generacije mještana iz Lovasa i Opatovca.

– Svjesni smo da naši zaključci ne obvezuju Upravu, koja je i do sada bila odgovorna za sve uspjehe i neuspjehe, ali se nadamo ali se nadamo kako će odluka biti donesena na dobrobit svih djelatnika, tvrtke, Općine Lovas i Vukovarsko-srijemske županije, rekao je Cirba. Tvrtka Arator bavi se poljoprivredom i ima trenutno 63 zaposlena. Njima treba dodati i značajan broj sezonaca koji rade u tvrtki preko sezone. Arator obrađuje 1200 hektara vlastite zemlje, a radi i stotine hektara zemlje u kooperaciji. Imaju i 50 hektara vinograda, manju vinariju i farmu muznih krava. 

>> U požaru izgorjeli telad, bale slame, strojevi...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije